Jag som modell. Knepigt.

Ikväll ska jag vara modell. Höhö. En kort sådan. Men ändå. Min frisör på Trudes, Elena, frågade mig förra veckan när hon klippte mig om jag inte ville vara hårmodell på Vatra nästa vecka. "Javisst" svarade jag. "Åh vad bra, då slipper jag!" fick jag till svar då! Haha. Det visade sig att jag ska ha kläder från LaRami och skor ifrån Nilson också. Vet inte alls vad jag ska göra annars men jag antar att jag ska.. gå?
    Så igår var jag och fick håret tonat (mest utväxten!) i min vanliga röda färg, jag provade ut tre uppsättningar kläder på LaRami (både snygga och mindre snygga...) och provade ut ett par käng-stövletter på Nilson. Med klackar. I princip alla andra kommer ha kängor på sig. Typiskt. Jag går ju mycket hellre i kängor än klackar. Det kunde dom väl fattat, jag hade ju kängor på mig när jag var där och provade kläder! Haha. Nej men det ska faktiskt bli skoj!

Först ska jag dock springa bort till BC Reklam och hämta min kamera som jag naturligtvis glömde hemma. Tur att man har en snäll pappa som tar med grejer till jobbet. :)

Roliga småsaker

Gahahaha!
    Alltså, ibland sätter jag nästan mitt eget saliv i halsen! Jag satt här och surfade runt på olika sidor och jagade bostad i Jönköping. Har hittat fyra fem stycken som verkar helt okej.. men vet inte om jag vill ringa eller maila eller anmäla intresse. Jag vet inte om jag vill flytta. Det skulle vara skönt att få testa i nån vecka eller två bara.
    ANYWAY! Jag var inne på studentkårens bostadsforum och hamnade i ett inlägg från en tjej som sökte bostad. Började läsa meddelandet och... tja... satte nästan mitt eget spott i halsen. Orden löd:

"[...] I am no-smoking, no petting (if you have, I can adapt) [...]"

Någon som vill hyra ut till henne? ;)

Frihet

Nä, nu ska jag hoppa i säng. I morgon blir det jobbande här hemma som gäller. Projektgruppen ska samlas hemma hos Louise här i Ryd tidigt på morgonen. Det är så skönt att slippa åka till Jönköping. Jag kan verkligen inte förklara hur skönt det känns.. Slippa oroa sig för att missa bussen, tåget, förseningar, väntetider, fulla tåg, missa bussen hem, och att fördriva tid. Mmmm..

Produktivitet föds ur tristess

Okej, okej, Tomb Raider till PS2 är uppskjutet till januari. Jätteroligt. Nej, men jag kan acceptera det. Har jag väntat i en massa månader klarar jag nog två till. Men ändå. Jag tycker åtminstone att megastore kunde skickat ut något mail med information om det.. kanske. Skit på dom.
    Naturligtvis blev det inget Tomb Raider-spelande i helgen då.. det blev inget Göteborg heller. Vi kom inte ens utanför dörren igår. Jag var inte ens så långt som till hallen. Ingenting gick riktigt som det var planerat. Det blev en städdag istället. Erik och jag städade på som tokar igår. Tydligen blir jag dessutom Hitler när det är städning på gång. Beordrar grejer hit och dit... men rent, det blir det banne mig!

Så igårkväll, efter att ha varit duktiga och effektiva kikade vi på Bowling for Columbine. Jag hade faktiskt aldrig sett den tidigare. Faktum är att jag inte sett någon av Michael Moores filmer. JAG! Det var i alla fall jävligt bra och framförallt tänkvärd. Nästa gång får det bli Farenheit 9/11.


Tomb raider FAIL

megastore.se står det, på Tomb Raider Underworld, att varan ska levereras på releasedagen. My ass. Den dagen är idag. Jag har fan inget TRU hemma. Blev lite ledsen när jag kom hem, förväntansfull som en sexåring på julafton, och brevlådan var tom så när som på nån faktura till pappa.
    Jag gick in på sidan nyss för att kolla min orderstatus. Där stod det att "vi jobbar med din leverans". Jag vet inte när jag ska förvänta mig att få se det där spelet. Jag ville ju spela i helgen. Nästa vecka hinner jag inte. Attans pattans!


I feel like shooting someone.

På hemmaplan

Idag slipper jag åka till Jönköping. Det känns helt fantastiskt. Vi ska nämligen arbeta med ett projektarbete i en och en halv vecka nu i små grupper. Min grupp är på fyra personer och vi bor alla i Skövde! Det är perfekt och jag tror att alla är ganska nöjda med det! Haha! Så snart ska jag cykla iväg mot The Razz.. tre minuter med cykel är något helt annat än 1½ - 2 timmar med buss och tåg. Gött.
    Ikväll blir det till att åka in till stan och vandra runt bland ljusen. De senaste åren (tja ända sedan det startade) har jag missat Stad i ljus. Inte missat det helt men jag har bara gått förbi mest, utan att egentligen hinna kika på hur det egentligen ser ut.

Jag hoppas att alla som läser min blogg tittade på den där videon med Kiss (P.I.S.S) jag laddade upp häromdagen, jag lovar, det är verkligen värt det. Ett gott skratt förlänger livet. För min del höll den på att ta livet ev mig eftersom jag skrattade så mycket att jag knappt kunde andas. Det ni!

Novembertankar

Jag vet inte om det är just nu. Vädret, mörker, och vissa andra saker som får mina tankar att flyga iväg men.. Jag känner mig så otillräcklig ibland. Jag vill vara saker, kunna saker, vara bra för någonting mer än vad jag är. Jag är rädd också att andra kanske inser det till slut. Det är en otäck känsla det där med att känna att man inte räcker till.
    Jag sa ju att jag skulle sluta vara negativ i den här bloggen. Det är ingen som vill läsa sådant. Men jag skriver inte för någon annan än mig själv heller. Jag måste få ur mig sådana här saker. Annars sprängs jag.
    Det kanske bara är en ovanligt jobbig dag idag. Det finns bara vissa saker här i världen jag inte vill förlora.



P.I.S.S - I Will Never Go to School

Jag bara måste lägga upp den här. Detta är absolut bland det roligaste jag sett! I alla fall bland det roligaste jag sett på YouTube! Jag slutade precis kolla och jag har seriöst ont i både mage och kinder. Jag tycker att ALLA ska titta på den här, (även om de möjligtvis inte gillar Kiss) för det här var fan.. wow. Genialt. Humor!
    Så kika på den här i 4 minuter istället för att sitta och dumklicka på uppdateringar och ingenting, som jag ibland kommer på mig själv med att göra.


Öppet hus på Västerhöjd



Det var riktigt roligt att vara på Västerhöjds öppet hus idag. Vi flängde väl inte direkt runt bland programmen utan höll oss till medieprogrammet men något annat var väl inte heller intressant. Det var kul att samtala lite med gamla lärare igen. Vilstrup, Gunnar, Anders, Erik. Skoj. Sprang på Jonas, Kjell och Anki också men pratade inte med dem. Annars hade det varit lite roligt att berätta för Anki om den Anki-kopia vi har på MKV i Jönköping minsann! Haha.
    Efteråt gick Erik och jag och käkade pizza för att sedan gå hem till honom och kika på ett avsnitt av Battlestar Galactica. Jag somnade såklart. Så resten av dagen/kvällen har spenderats ensam hemma i Ryd.. Mor och far var på bröllop så jag har haft hela huset för mig själv. Är inte van vid att vara ensam längre. Konstigt. Jag brukade ju JÄMT vara ensam förut. Då tyckte jag att det var jätteskönt. Tänk vad saker förändras.

Foto: Erik. Jag vet att det är samma som på bdb men det skiter jag i!

Error Error Error

Jag och Emma kom fram till, i skolan häromdagen, att vi skulle lära våra (eventuella) barn att säga “error” istället för “aj” när de slår sig. Tänk vilka knepiga samtal man skulle få från dagis. “Ditt barn beter sig underligt varenda gång ett knä skrapas upp. Vi fick ringa datareparatören.” Det skulle vara roligt.

Varför tog jag upp det där? JO, för min mest älskade ägodel, datorn, som ju aldrig krånglat för mig.. någonsin, (se upp för extrem sarkasm här!) bestämde sig ikväll för att det fick vara nog. Så fort jag startar den tjuter den biiiiiiiiiiiiiiip biip biip och håller på så tills jag slår av strömmen. Jättekul. Har skolarbete som ska in på måndag som jag bara har på den datorn. Jag har mailat läraren i frustration (nej han är inte lärare i frustration, jag gjorde det i frustration). Hoppas han är förstående.
    Så jag sitter nu, för andra gången i år, med min Mac iBook. Den är underbar. Användarvänlig, fin, lätt att handskas med och så är det ju en Mac! Den är fantastisk. Men OS:et är jättegammalt. Verkligen. Jag kan inte installera några nya program eftersom inga stöds av en sån här gammal version av Mac OS. I vintras när jag var förvisad till denna datorn sa jag “Tack o lov för last fm-radion!” Den räddade mig verkligen när all musik på PCn var oåtkomlig. För last fm:s skull alltså. Jag har ett antal CD och vinyl all tillgå annars.. Men så klart har last fm uppdaterat sig. Nu måste jag ha en nyare version av flash för att kunna lyssna på den radion. En nyare version som inte går att ladda ner med den OS-versionen jag har. Oh happy day säger jag bara!

Cicci arg.

Spännande present

Jag fick ännu en present i brevlådan häromdagen. Spy Fiction till PS2 från Fröken Puma. :) Jag har aldrig någonsin hört talas om det spelet men det ser faktiskt ganska lovande ut. Är det någon som har spelat?


I helgen ska jag ägna mig åt ett ton pluggande.. och testa spelet när jag behöver plugg-paus! Vilket kanske blir ganska ofta.. Jag har i alla fall massor att göra känns det som, även fast det kanske inte skulle ta så jättelång tid bara jag koncentrerade mig ordentligt. Eller kanske lite ändå. Fast på lördag ska jag ta mig en sväng till Västerhöjd (min gamla gymnasieskola) eftersom de har öppet hus. Det var ju ett tag sedan jag var där nu. Vill kolla vad medieeleverna sysslar med nu för tiden. Okej då, Erik släpar med mig. Men det ska faktiskt bli roligt.

Bunny + budgie = ?

Mitt hjärta smälter. Puss.


The Escalatorz

Jo jag lade ju upp lite bilder på min bilddagbok va.. och så tänkte jag att jag kanske ändå skulle visa videoklippen så om någon är intresserad av att se så finns de här, slarvigt och fantasilöst ihopklippta men jag hade roligt i alla fall. Vilken lång mening! Jösses. Jaja. Detta är inte filmen vi kommer att använda i skolan men vissa klipp ifrån den här är med. Det är hälften film och hälften bilder i den. Den kanske kommer upp nån gång också. Vi får se.





Jag såg Quantum of Solace häromdagen förresten med pappa och Erik. Jag gillade den inte. Nej, det var ingen riktig Bondfilm. Det enda som är riktigt bra är ju att Daniel Craig faktiskt passar i en actionfilm och att Judy Dench (hon som spelar M) är helt otroligt fantastisk i sin roll. Annars.. nja.

Pensionärshelg!

Idag har jag träffat min farmor för första gången sedan april! Det är illa men också anledningen till att jag verkligen ville med idag. Hon har under den här tiden flyttat, blivit sjuttielva storlekar mindre men faktiskt fått lite hjärnkapacitet tillbaka. Det går att prata med henne nu. Ibland kommer hon också ihåg vad man har sagt! :)

Resten av helgen har spenderats i riktigt pensionärs-anda. Under dagen i fredags promenerade jag fram och tillbaka till vårdcentralen (två gånger) och apoteket. Jätteroligt. Kvällen spenderades hemma hos mamma och pappa. Erik kom hit och vi åt sallad, kikade på Doobidoo och Idol (medan Erik satte tänderna i min dator och försökte fixa den. Den har inte riktigt velat fungera det sista nu...) Lördagen var inte bättre den. Jag pluggade i stort sett hela dagen medan Erik spelade TV-spel och sökte jobb. På kvällen tittade vi på film och var oerhört sociala med folk omkring oss. Ehum. Idag då?.. hmm.. jo just det! Jag pluggade, han spelade dataspel. Suck. Men det är så skönt med sådana helger ibland. Inga krav på att springa runt och flänga.. bara vara. Skönt.

Imorrn drar skolan igång igen och jag är inte alls taggad. Men det kommer ju en helg till efter några dagar. Som tur är.

The Kinks återförenas!



Okej, Kinks återförenas kanske...
    Har läst lite artiklar här och var om att Kinks håller på att spela in nytt material. Om det blir en återförening eller inte hade de inte bestämt sig för. Det berodde helt på om låtmaterialet var bra eller inte. Shit. Har man kunnat en gång i tiden så kan man fortfarande, intalar jag mig just nu. Det vore jävligt roligt om de skulle göra det.

Valet i USA är nära.

I natt är det val i USA. Amerikanerna har två gånger på raken gjort ett grovt misstag i valet av president. De har två gånger på raken valt en IQ-befriad idiot från Texas som råkar ha en pappa som är ex-president, till landets ledare. Första gången kanske man kan förstå, de visste inte bättre. Men andra gången? Jag förstår inte! Det fanns ingenting i världen som inte talade för att John Kerry skulle blivit president den gången.
    Nu är det i alla fall dags igen. Valet står mellan den ruskigt gamla krigsveteranen John McCain (som var ooooh så skadad.. not, när han kom tillbaka från Vietnam eller var fan det var) och Barack Obama, en "svart" man från Hawaii (och dominikanska republiken eller?) som nu bor i Chicago. (Han var väl inte ens helsvart eller? Har inte riktigt koll..)  McCain driver en oerhörd högerpolitik och har valt en homofobisk aborthatande fembarnsmamma från Alaska, vars främsta attribut till sin egen kampanj har varit sin handikappade son, till vice president. Mer behöver man inte höra för att inse att det där är fel fel fel. Ändå är det inte en extrem majoritet för Barack Obama. Sjukt. McCain vill skicka mer soldater till Irak. Obama vill minska antalet. Finns det en enda person i hela världen som fortfarande stöder Irak-kriget? Jag fattar inte. Personen som leder Amerika leder hela världen. Återigen. Sjukt.



Det är svårt att inte bry sig. Mediebevakningen är hårdare än någonsin. Valvaka i natt på TV4. Japp. Jag ska kika. Vi fick vara trötta i skolan tyckte vår lärare. Hon var mest glad för att vi var intresserade. Men hur kan man låta bli?

Kursen vi läser i skolan just nu är på engelska. Det gör saker lite lättare. Faktiskt.

Vad ska jag ta mig till?

Kan någon hjälpa mig att få motivation igen? Om det fortsätter såhär kommer jag inte gå kvar i skolan efter jul. Jag tycker inte att det är roligt. Jag tycker också att det är skit att pendla men eftersom jag inte vet om jag vill fortsätta läsa programmet så känns det ganska dumt att flytta. Skolan ger mig ingenting som det känns just nu. Ändå verkar det bara vara jag som tycker såhär (förutom alla de som redan hoppat av...) Folk sitter snällt och accepterar allt flum vi får lära oss. Varför ska vi behöva läsa vetenskapsteori? Varför ska vi behöva lära oss om tidningarna på 1800-talet? Visst, det kan vara kul att läsa om man är intresserad men jag vill läsa någonting som är jobbförberedande. Tidningar på 1800-talet är inte jobbförberedande. Nu ska vi dessutom skriva reflektioner om filmer på en blogg, göra inlägg i ett diskussionsforum och göra power point grejer med en egeninspelad webcam-film. Det där hade jag kunnat gå med på under gymnasietiden, som var högskoleförberedande. Men efter det här vill jag jobba. JOBBA!
    Nej, det blir fan ky-utbildning för mig nästa år.. om jag hittar nån passande. Jag ska dock ge Jönköping tid fram till jul. Det har jag lovat mig själv. Men käns det inte bra då.. Äh. Engelskalärare eller!? Fast då måste jag nog flytta ändå..

Intressant film om nördar?

Jag har precis tittat klart på den över tio år gamla filmen The Triumph of the Nerds. Det var till en skoluppgift och jag vet verkligen inte vad jag ska säga om filmen. Tre timmar av teknik, datorer, Microsoft, Apple, konstiga namn och nördiga män. Skittråkigt rent ut sagt. Ändå fångade filmen min uppmärksamhet ganska bra, jag kunde inte riktigt slita mig även fast jag ville. Samtidigt som jag satt och gäspade jobbade hjärnan intensivt med att få in all information som faktiskt var ganska intressant. Det var en väldigt märklig upplevelse. Nu i veckan ska jag skriva en reflektion om filmen och publicera på min skolblogg. Sånt är riktigt jäkla tråkigt men det måste göras.


Visst ser den rolig ut? :P

Little Shop of Horrors


Lotta och jag var och såg musikalen Little Shop of Horrors igår.
 
Den var väl.. tja, den var inte dålig, den var bra gjord och alla var jätteduktiga men jag hade högre förväntningar på den. Känner mig aningen underhållen men ganska likgiltig. Det var ganska synd för jag har velat se den ganska länge och blev rejält glad när jag hörde att de skulle sätta upp den här i Skövde. Jaja. Nu har jag sett den i alla fall.
    Efteråt kom Erik och hämtade upp mig utanför stadsteatern och vi åkte iväg till Timmersdala där Erik/Carro-pappa Nisse bor. Vi kom fram lagom till slutklämmen i Diamonds are Forever. Då blev jag lite gladare igen. Sean Connerys röst och ögonbryn får mig alltid på bättre humör! Sen blev det Black Snake Moan. Shit. Jag är imponerad. Alla har sagt att den ska vara så bra men jag har inte sett den förrän nu. Nu håller jag med. Vad bra den var. :)

(Brand)Kåren at Halloween

I fredags var det halloweenfest på kåren i Skövde. Carro, Cissi och jag klädde ut oss och vimsade runt hemma hos Carro en stund. Sen kom Kalle Kuken och vi åkte iväg till förfest i Kurorten. I hissen påväg upp till tionde våningen tog Kuken på sig sin mask. När jag vände mig om och skulle titta på honom fick jag hjärtat i halsgropen. Cissi och jag skrek. Fy vad äcklig han såg ut! Det var en gummimask som såg ut som en gammal gubbe.. skitläskig. Isch. Har ingen bild på det. Tro mig, det är tur det.
    Sen gick det en massa tid, vi blev ganska många på förfesten.. bla bla bla.. så gick vi till kåren vid elva-tiden. Där sprang vi på Oscar, iklädd handbollsdomarekläder eftersom han hade dömt handboll tidigare på dagen. MEN han hade inte hävdat att han var utklädd när han kom till Kåren trots detta.. så han hade fått betala! Haha. Jag hade gett honom rött kort om jag hade kunnat.
    Det var trevligt en stund och sen gick brandlarmet. Mitt i natten. Minusgrader. Hade kort kjol och kortärmad blus på mig. Faktum är att ingen egentligen hade speciellt mycket kläder på sig. Men jag får inte bli kall. Jag får absolut inte stå ute med pyttelite kläder på mig i minusgrader i 15-20 minuter. Mina lungor fixar inte sånt. Får jag lunginflammation så vet ingen hur det går med mig.. det kan bli livsfarligt. Jag blev lite orolig och när vi väl fick komma in igen så ville jag inte vara kvar längre. Erik och jag knallade bort till mode och köpte varsin veggieburgare och gick sedan hem och tog en het dusch. Det var så jävla skönt. Jag tror den räddade mig. Han är smart den där Erik. Konstig kväll.


Schoolgirl from hell/Britney Spears from hell/Hon den dära japones-tjejen i Kill Bill som det rinner blod ut ögonen på när hon dör. Sminkningen är inte riktigt klar än här.. Carro skuggade lite å hade sig sen men har ingen bild på det.


Jag, Ali Baba och den trettiosjunde rövaren.


Xena krigarprinsessan. Grrrrrr...

RSS 2.0