Yoko and Me

Yoko och jag leker :)


Videon är filmad med min mobilkamera och det formatet fungerade inte alls bra på You Tube så det hackar som sjutton. Ljudet fungerar däremot helt okej och lyssna på hur sött hon låter! De sista sekundrarna låter hon jättesött. Jag känner mig lite elak för att jag inte är en pojkundulat... :)

Skor, skor, skor



Jag önskar att jag vann en miljon på lotto. Jag skulle göra många fina saker för de pengarna. När jag var klar med det skulle jag inhandla dessa! Min själ skulle bli så himla fridfull. Vill helst ha de röda längst till vänster! Lola Ramona, jag älskar era skor! Jag skrev ett nästan exakt likadant inlägg för ca ett år sedan. Det var väl dags igen kan jag tänka mig.

Jag gjorde ett fynd på Body Shop idag. Jag har länge tänkt köpa en ansiktskräm där men inte velat lägga mina pengar på det (125 kr). Men idag var det klubbdag så alla klubbmedlemmar fick 20% rabatt och dessutom hade jag en 50-kronorscheck där så vips kostade krämen bara 50 spänn! Cicci handlar klokt! Hon blir nöjdast så!

Cicci-böcker, nähä?

Den där grejen på tradera... jag glömde naturligtvis av den. Tänkte förut idag att jag skulle ställa alarm för att inte glömma men jag tänkte "det är såpass viktigt för mig att få den så jag glömmer nog inte." Det gjorde jag. Rätt åt mig. Dumma spån.

Igår spatserade jag i alla fall lite på stan med mor min. Vi fikade och mamma bjöd mig på en semla! Jag gillar inte när semlor har trekantiga lock, som de på Rådhuset men vafasen.. det fick gå. (Förstår inte varför folk envisas med att göra trekantiga lock!!) Sen köpte jag ett par strumpbyxor och fyndade två böcker på bokrean. Den ena hade jag tänkt köpa, den andra blev ett impulsköp eftersom det var det enda exet som var kvar. Och, någon gång vill jag säkert läsa varenda grej om alla Rolling Stonesplattor och låtarna på dem. Ska bara få lite tid över först. Ska nog dessutom pallra mig bort till Akademibokhandeln och köpa fotoboken om 70-talet också. Den kostade 39 spänn så jag tror jag kan unna mig det! :D



Det var extremt lite folk på bokrean i år jämfört med förra året. Då var jag där efter en vecka och fick trängas mer än vad jag fick göra igår då det var första dagen... Undrar hur länge traditionen att kommer hålla i sig.

En bild säger tusen, bilen säger ett.

Hoho, satt snabbt och kollade igenom nyheterna på msn. Viktoria och Daniel förlovar sig. Se bilderna på hur regeringen anländer till slottet! Ja visst, det kan jag väl göra.


Maud Olofssons bil heter OAU och jag utbrast "wow"


Lasse Leijonborgs bil heter "TOM" och jag utbrast "hahahahahahaaaa!"

Parfymmannen strikes

Gårdagen i korthet:

  • Kursstart. Hade smått panik innan men hon som höll i kursen verkade helt underbar och jag är så glad över att det är hon jag kommer ha som programansvarig för min inriktning nästa år.
  • PR möte. Jag ville inte vara med och göra nollehandboken för jag klarar inte av att bara jobba med en grupp tjejer (som dessutom inte var det minsta kunniga i programmet de ska jobba i.) Jag börjar få second thoughts om det där med PR-utskottet. Det verkar sitta helt fel personer med där.
  • Flykt från Parfymmannen. Jag och Rasmus fick gå av bussen tidigare eftersom en man som satt längst bak i bussen stirrade på Rasmus nästan hela resan. Efter ett tag började han spruta parfym på sig och smörja in sig själv i det. Det luktade spolarvätska. Han fortsatte stirra, Rasmus fick dåliga vibbar och vi gick av bussen. På vägen fanns dolda vattenpölar. Jag gick rakt igenom. Blöta strumpor. Kallt.
  • Krossade tånaglar. Alla som känner mig vet att mina fötter är störda. Jag slår i dem i diverse möbler som byråer, dörrar, och trösklar. På jobbet körde jag över dem med rullstolar och lyftar. Brukar även snubbla över mina egna fötter. Visade för mamma igårkväll att en tånagel på högerfoten gått av. Det brukar bildas en luftbubbla under just den den eftersom jag konstans slår i fötterna. Så plåstrade jag om den. Släckte i trappan och gick upp. Jag brukar gå upp när det är mörkt, jag kan hur vårt hus ser ut. Men nu stod det en DAMMSUGARE mitt på trappavsatsen. Jag slog i foten och nageln på samma tå fast på vänster fot sprack och gick sönder. Jag skrek. Mamma tyckte synd om mig.
Idag ska jag plugga som en galning och sen åka in till stan för att se om jag får plats på bokrean. Jag tänkte spendera några sparade slantar på ett par böcker jag spanat in. Kursböckerna till den här kursen är svinigt dyra så det är tur att jag (tillsammans med Erik då) sparat ganska bra den senaste tiden.

JAAAAAA!

Jag måste bara, för att utöka mängden av onödig information i denna blogg lite ytterligare, berätta att jag lyckades ta mig igenom kentaurattacken i TR Anniversary! Jag har kämpat som en jävla idiot mot de där skeletthästrackarna. Jag har skakat av ilska, gråtit i frustration och surat som en femåring. Jag har använt mig av walkthroughn eftersom jag inte fattat och det har ändå inte gått förrän idag. Jag vet inte när jag och Lotta tog oss dit men det är ett jävla tag sedan!! I våras? Somras? Skit samma, vilken lättnad det var! Efteråt skakade jag som en idiot. Hjärtat slog med dubbel hastighet. Jag log och sa att "Det där var ju ganska roligt!" Sen tog det säkert någon timme innan jag lugnade ner mig. Erik pussade på mig och sa att jag var duktig! Haha! :D


Moahaha! Det var inte så jättesvårt när jag väl fick kläm på det!

Skön hemmakväll med Leo

Eftersom det känns som att det är vissa tråkigheter lite varstans och jag och Johanna inte var sådär pepp på att festa igår så bestämde vi oss för en lugn tjejkväll med käk och melodifestival. Vi försökte få med oss killarna också för att inte vara helt ensamma men dataspel var visst roligare än mat. Förståeligt kanske.
    Så vi åkte i alla fall och handlade på oss en massa godsaker och åkte hem till Johanna där vi lagade quorn- och salsagryta med couscous, wokgrönsaker och sallad. Vi drack hallonsoda till det. Till efterrätt gjorde vi päronhalvor i ugn med after eight på. Sedan blev det vin-och-fruktsoda. Gott. Jag åt så jag trodde att jag skulle spricka. Johannas mamma är inte så öppensinnad när det gäller mat men när hon gick upp (hon skulle jobba natt så hon sov till sent) så tyckte hon att det luktade gott och undrade om det fanns nått kvar till henne. Jajjamensan. Hon går in i köket. "Vafaan är det här!?" och syftar på couscousen. "Det är sånt man matar djur med!" Vi försökte påstå lite snällt att vi ju härstammar från aporna och grejer och hon verkade ge det ett försök ändå. Hon tyckte att det var gott. Hon trodde det var kyckling och vi förklarade att det var det inte.. men hon åt upp ändå! Duktigt tycker jag! :)

Sen kikade vi på melodifestivalen och vi till och med röstade på en låt bara för att EMD inte skulle vinna över den enda bra låten som var med igår. Men nä. Den bra låten hamnade i andra chansen och EMD kom med i finalen med en låt man redan hört jättemycket med deras andra låtaar och diverse radiodängor. Hrmpf.

Det var en trevlig kväll i alla fall. När saker är som de är så får man ta saker i egna händer! (Åh-när-ni tar saken i egna händer.. tralala)

Äckelpäckel på hög nivå!

Okej, jag hittade just en sak på tradera. Hjärtat började slå snabbt hårt som sjuttsingen, jag började nästan gråta och min kropp är fortfarande alldeles varm. Jag måste ha den!

Men nu till något äckligare. Om man är lite känslig för mänskligt träck så borde man verkligen sluta läsa nu!
    Mamma gick en promenad idag på sin lunch. Hon gick från Norrmalm till stan och tillbaka. På vägen tillbaka fick hon syn på en stor hög med något som såg ut som bajs på trottoaren. Det var en ganska rejäl hög, det såg nytt ut och det såg ut att komma ifrån en människa. Hon blev minst sagt äcklad. Hon gick förbi högen och fick syn på en lite äldre man framför sig. Han stannade och drog i baksidan av ena byxbenet, skakade på det och stampade med foten och till ut rullade till slut... en korv till. Sen gick gubben vidare som om inget hade hänt.

SÅ JÄVLA ÄCKLIGT!!! Alltså, hon höll på att kräkas. Gör man sådär!? I värsta fall går man väl och letar upp ett buskage eller nått!? Man skiter väl för fanken inte på trottoaren medan man går! Jävlarimej alltså. Ursäkta om historien var äcklig.. jag var bara tvungen att dela med mig!

Det blir inte alltid så bra

Har precis diskat en massa kletig disk efter att ha bakat muffins. Som vanligt när jag bakar chokladmuffins så exprimenterar jag mest utifrån ett och samma basrecept. Sen ändrar jag lite här och där och tillsätter efter behag. Idag var extraingrediensen jordgubb- och apelsinchoklad. Hade stora förhoppningar på resultatet men.. njae. Den blev ganska bitter i smaken trots att chokladen var mitt emellan söt och bitter. Jättekonstigt. Kanske skulle skippat saltet... Vi får se hur det blir tills nästa gång.
    Dessutom tror jag att vår ugn är knäpp. De två senaste gångerna jag har bakat muffins har jag fått dra över tiden med fem minuter eftersom de inte blir klara. Det är skitirriterande och resulterar endast i att ovansidan blir hård och krispig medan fluffet inuti inte blir klart.


Nej. Bättre har jag gjort.

När navigationen inte fungerar

Igår släppte jag ut Yoko vid åttatiden på kvällen. Hon var ute en stund tills hon kom på att hon ville bada under kranen i köket. Det fick hon. Hoppade ner för att duscha/bada lite och sen flög hon iväg, som hon alltid gör. Hon brukar göra så fem-tio gånger innan hon är klar. Men denna gång var det både första och sista gången hon gjorde så. På något vis navigerade hon fel och flög rakt in i undersidan av köksskpåen när hon var på väg till buren. TJONG sa det och hon föll några centimeter innan hon hann fånga upp sig själv och flyga till burtaket. Under skåpet var det en stor blöt fläck och Yoko såg alldeles förskräckt ut. Jag fick gosa med henne en liten stund och lugna ner henne.
    Efter en stund så flög hon runt lite själv igen men landade på ett ställe där hon aldrig någonsin suttit förut. Mamma, pappa och jag tittade jätteförvånat på varandra. Hon satt där jättelänge och bara kurade. Hennes navigationssystem måste slagits ut lite tillfälligt! Haha, hon är så söt.

Hon är normal idag igen förresten. Eller ja.. normal och normal.. men normal för att vara världens bästa attackfågel!


Gilla bilden! Hihi. Foto: Erik.

Hon börjar förresten bli grönare igen nu. På bilden är hon helt kal på bröstet.. men hon har heller inte hållt på och gnidit sig mot grenar och fröskålen och grejer (som hon får för sig att göra ibland) på sistone. Duktig pippi.

Allt möjligt på en gång

Jag satt och snurfade runt på nätet för att läsa nyheter lite varstans. Jag läste om att Mick Jagger hade delat ut ett pris och fått alla att skratta på BAFTA Awards.. Det var kul. Så var den en fin bild på honom. Hans ansikte har minsann karaktär. Det är lite fårat sådär.. inte mig emot dock. Men jag scrollade ner lite. Under artiken var det reklam för.. RYNKKRÄM! Haha, vad jag skrattade!



Idag satte vi annars upp vårt projektarbete. Det såg plottrigt ut. Men jag är nöjd med själva arbetet faktiskt. De flesta ahde bara en eller två affischer de satte upp. Vi hade tre stycken plus en namnlista (petition).
    Jag har dessutom redan klarat TR Underworld på PS2. Det gick fort. Jag är lite förvånad faktiskt för jag har verkligen inte spelat mycket alls. Xboxversionen är dock längre och innehåller mer detaljer så jag hoppas på att den tar längre tid att ta sig igenom. Utan att avslöja för mycket så säger jag att jag är mycket tveksam till om det någonsin kommer bli något mer Tomb Raider-spel. Det skulle glädja mig men förvåna mig något ofantligt..

Det där med länder...

Mor och far kom just hem från att ha varit och shoppat i en inredning/designaffär. Mor står och drar bort klisterlapparna med ean-koden från ett par ljusstakar. Hon läser:

Mamma: PRC... vad är det?
Jag: Peoples Republic of...
Mamma: China! [...] Är det Taiwan?
Pappa & jag: Kina!!!
Mamma: Men vad är Taiwan då?
Pappa & jag: Taiwan!!!

Uppgradering av TR:U och grejer.

Jag fick mitt TR Underworld redan i måndags! Helt nytt och inplastat var det. Det hade jag missat helt, så det var en bonus! Jag testade att spela igår. Faan vad snyggt det är. Det är dock en rejäl omställning från att ha spelat PS2 till att vänja sig vid det nya formatet. Det är svårt att se saker som oftast är uppenbara i PS2-versionen. Vilka väggar man kan klättra på, potentiella vägar etc. Allt är annorlunda. Fast jag gillart.

Vi har projektarbete i skolan. Hela veckan. Ja, "sportlov" heter det visst egentligen. Inte på min skola, "projektvecka" är den rätta termen. Igår satt vi länge, jag fick ta tåget strax innan sju hem, så jag missade första kvarten av Top Model. Dumt. Men, Erik hade lagat mat till mig när jag kom. Jag hade inte ätit på hela dagen så jag blev jätteglad. Sen när jag hade smaskat i mig två portioner så ställer han fram varsin semla på bordet. Jag kastade mig på honom och nästan grät av lycka. Jag var så trött, slut och hungrig så det där var paradiset. Han är allt bra min man. Vi firar sex månader idag. Det är inte länge, men det är ändå något att fira. Alla anledningar till att fira ska firas. Något sånt brukar Josse säga.

Jag fick nog.

I söndags berättade jag hur sur jag var över den kassa versionen av TR Underworld till PS2. Höromdagen blev jag ännu mer förbannad på det. Så, i förrgår budade jag hem Xbox-versionen på tradera. Jag orkade inte vänta längre. I butik (både vanliga och nätet) kostar spelet någonstans mellan 500 - 650 spänn och jag fick betala 340 inkl frakt. Lagom. Det är värt det. Jag ska spela klart PS2an också men.. parallellt med Xbox-versionen.

Dumma Eidos eller Chrystal Dynamics eller Sony eller vilka det nu är som har bestämt att PS2ans Lara inte skulle kunna slåss, använda medipacks eller ens gå åt det hållet man trycker åt.


Kommer snart hem i min brevlåda.

Cicci-kavalkad

För att göra mig själv lite gladare efter att ha skrivit av mig om mitt iPod-äventyr tänker jag lägga in några bilder jag gillar från Eriks och min photosession i lördags. Det var roligt.










Så. Där kom en Cicci-kavalkad som ingen annan än jag tyckte var rolig.. skit samma. Funderar på att använda någon av business/informatör-bilderna som någon slags.. skämtbild i ett CV. Fast, det kanske inte blir så uppskattat.

Min iPodjakt.

För ungefär ett år sedan dog en av mina två mp3-spelare. Jag blev lite ledsen eftersom den hade röstinspelning och radio och grejer. Men, jag var inte helt förkrossad, jag hade ju en iPod också.
    Igår när jag var påväg uppför trappan i Eriks trapphus lade den bara av. Displayen syns fortfarande men ingenting går att ändra på. Den är helt stendöd, förutom att man ser vilken låt jag lyssnade på och var i låten den fastnade. Det har varit problem med den iPoden ända sedan jag fick den, den har stängt av sig, vägrat stänga av sig, fastnat mellan olika menyer och jag kände bara att nu får det vara nog! Jag köper en ny!
    Det är fan inte billigt alltså men i min ilska brydde jag mig knappt. Jag kollade på nätet och jämföde lite priser mellan Elgiganten, Siba och OnOff som jag kände att jag kunde gå till under dagen redan. Slut överallt. Både i deras näthandel och i butikerna tydligen. Jag ringde pappa och bad honom skjutsa mig till MediaMarkt. Jag sa att "finns den inte där så tappar jag tron på samhället". Så.. vi åkte dit trots att pappa egentligen inte hann. Hade de den jag ville ha? Jo, iPod Nano 8gb.. jajjamensan. Men den fanns bara i gult, oranget och grått. Jag blev sur och tänkte ändå köpa en i gult.. men jag kände att en grej som kostar så mycket ska man vara nöjd med. Så, det blev inget. Jag skiter it. Jag ska hädanefter tänka låtarna i huvudet eller gå tillbaka till min gamla bärbara CDspelare. Hurra. Jag tappade lite tro på sammhället ändå. Att det ska vara så svårt!!


Jag ber om ursäkt redan innan men...

hyffsat - hyfsat
possetiv - positiv
häller - heller
råsa - rosa
sär skrivning - särskrivning

Jag vet att det är något mer jag brukar bli så förvånad över att folk inte kan. Det är något ord med n i. Jag tror att folk brukar skriva det med "nn" fast det bara ska vara ett n. Ursäkta för såna här inlägg. De är jättetråkiga, till och med jag tycker det! Jag bara.. bägaren rann över. Jag var tvungen att få ur mig frustrationen. Varför kan inte folk skriva!?

Kamp mot svinen

Maria Wetterstrand vs Tråkig Folkpartist på TV4s Nyhetsmorgon. De pratade om elevers rätt till matteundervisning på sitt hemspråk (arabiska var det väl egentligen det handlade om). Tråkig Folkpartist hävdar att man bara ska få modersmålundervisning i förberedelseklass (ett eller två år. Cec. anm) och att man sedan ska få all undervisning på svenska så att inte "nyanserna i det svenska språket" ska försvinna. Man får minsann klara matten även fast man inte förstår! Det är antingen det eller inte klara något alls. Halka efter, ja man får skylla sig själv om man inte förstår.
    Jag ville bara banka skiten ur honom där han stod med sin sviniga uppsyn av någon som pratar med en femåring som inte riktigt förstår. Men jag behövde inte banka skiten ur honom. Maria Wetterstrand kicked ass! Hon hade vetenskap, forskning, rapporter och medmänsklighet som höll henne om ryggen och hon tryckte ner Tråkig Folkpartist utan problem och utan att ha någon svinaktig uppsyn som om hon pratade med en femåring. Ren fakta slår allt. Det här fungerar, det vet vi. Du, herr Folkpartist, har fel.

Midnattsskoj

Jag satt här i natt och ville inte gå och lägga mig.. för jag var inte trött. Så jag pillade med det mesta. Bland annat denna. Som sagt. Jag var trött.



Jag är inte sådär smal egentligen, nej. Jag behövde bara komma in i rollfiguren lite! :P
Sen när jag väl gick och lade mig så var jag ganska trött ändå. Typiskt.

Nya Tomb Raider - taskigt mot PS2-ägare.

Nu har jag spelat Tomb Raider Underworld på PS2 några gånger sedan jag fick det förra veckan. Innan hade jag spelat demon till Xbox 360 och hade riktigt höga förväntingar.

Jag måste säga att jag är riktigt jävla besviken! Ingenting i PS2-versionen är som det till PS3/Xbox 360/PC. Banorna är inte desamma, spelet är skalat på det mesta och Lara är helt omöjlig att styra. Två banor är hopslagna till en, rum, grejer och moment saknas, Lara vill inte röra på sig alls eller så hoppar hon åt ett annat håll än vad man sagt till henne att göra, ibland mot en bergsäker död. Skitspel, rent ut sagt. Många saker hon har kunnat i de två senaste spelen kan hon inte längre göra. Vapen saknas (som finns med i de andra versionerna), hon har inga medipacks utan regenererar hälsa (!) och hon kan inte ens slåss i PS2-versionen! Det har hon kunnat förut, och kan i de andra konsolerna. Jag ska spela klart det här å sen ska jag fanimej köpa det till Xbox. Precis vad de vill att man ska göra. Gå ifrån PS2an. Det är fan en skymf mot fansen. Spelet är ju ganska kul annars. Illa.


RSS 2.0