Valet i USA är nära.

I natt är det val i USA. Amerikanerna har två gånger på raken gjort ett grovt misstag i valet av president. De har två gånger på raken valt en IQ-befriad idiot från Texas som råkar ha en pappa som är ex-president, till landets ledare. Första gången kanske man kan förstå, de visste inte bättre. Men andra gången? Jag förstår inte! Det fanns ingenting i världen som inte talade för att John Kerry skulle blivit president den gången.
    Nu är det i alla fall dags igen. Valet står mellan den ruskigt gamla krigsveteranen John McCain (som var ooooh så skadad.. not, när han kom tillbaka från Vietnam eller var fan det var) och Barack Obama, en "svart" man från Hawaii (och dominikanska republiken eller?) som nu bor i Chicago. (Han var väl inte ens helsvart eller? Har inte riktigt koll..)  McCain driver en oerhörd högerpolitik och har valt en homofobisk aborthatande fembarnsmamma från Alaska, vars främsta attribut till sin egen kampanj har varit sin handikappade son, till vice president. Mer behöver man inte höra för att inse att det där är fel fel fel. Ändå är det inte en extrem majoritet för Barack Obama. Sjukt. McCain vill skicka mer soldater till Irak. Obama vill minska antalet. Finns det en enda person i hela världen som fortfarande stöder Irak-kriget? Jag fattar inte. Personen som leder Amerika leder hela världen. Återigen. Sjukt.



Det är svårt att inte bry sig. Mediebevakningen är hårdare än någonsin. Valvaka i natt på TV4. Japp. Jag ska kika. Vi fick vara trötta i skolan tyckte vår lärare. Hon var mest glad för att vi var intresserade. Men hur kan man låta bli?

Kursen vi läser i skolan just nu är på engelska. Det gör saker lite lättare. Faktiskt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0