Blogga här och blogga där

Så, då var det klart. Idag har vi lärt oss att blogga. Vi har lärt oss hur man länkar, lägger in bilder och hur man gör det mesta av värde faktiskt. (Eller.. värde och värde...) Vi fick skapa vår blogg på wordpress.com som jag aldrig hade hört talas om. Det verkar vara en ganska trevlig plattform.. jag kanske hamnar där till slut. Det fanns lite mer finesser där än på blogg.se. Kan bli spännande. Eller så tröttnar jag. Jag kommer i vilket fall som helst inte överge den här bloggen i första taget. Så eftersom jag länkade till den här bloggen på min skolblogg så får jag väl länka till skolbloggen på den här.


Titta så fina bloggar vi får göra i skolan! rece08mj.wordpress.com

Högskolan för bloggning

Imorgon i skolan ska vi lära oss om bloggar och hur man gör när man ska blogga. Sedan ska vi få en uppgift, en reflektion, som vi ska skriva in i vår personliga blogg (som jag antar att vi får skapa i skolan...)
    Det ska bli intressant. Jag har ju aldrig bloggat förut. Nej okej, men det känns lite... halvt.. knepigt. Vad är det som är så viktigt med att lära sig att blogga att det måste ingå i en högskoleutbildning? Jag förstår inte riktigt... Kanske om man tänker bli nästa utrikesminister och blogga om sitt häftiga liv som Carl Bildt..

Pluggfri helg. Underbart.


Angelina Jolie
ni ser det va?

Okej, en hel helg utan ett ord att läsa. Det kändes lika konstigt som förra gången. Fredagen blev utan någon bakning. Jag åkte till Lotta istället och gjorde ett tappert försök att slinga hennes hår (delvis med en gaffel!) men resultatet var knappt synligt. Dum färg.
    Lördagen spenderade jag med Carro. Vi färgade hår igen. Jag blev mycket nöjd med resultatet. Senare åkte vi hem till henne och började sippa på en vinflaska. Vi letade fest och hittade en maskerad i Havstena vi begav oss till. Rökigt, stökigt, mycket folk och framförallt - kladdigt golv! Men det var kul. Nya människor är alltid trevligt. Vid tolv tröttnade vi och begav oss ner till stan men gick inte in någon annanstans än på McDonalds. 100 spänn för att vara inne någonstans i knappa två timmar. Nä. Efter en stund slöt Petro upp med oss och jag lämnade sällskapet efter en stund för att gå å sova. Jag var ganska nöjd med kvällen även om den inte blev helt storslagen.
    Söndagen ville att jag skulle vara sjuk. vaknade med ett sågverk i halsen och en rinnande näsa. Jag hade lovat Erik att hjälpa honom med att färga hans hår också men jag insåg snart att det inte gick. Det blev brunch och Bondfilm istället innan jag åkte hem.

Så idag har jag varit hemma från kursintroduktionen. Det känns jäkligt surt men.. det hade inte gått. Hoppas jag orkar med grupparbetet imorrn. Jag MÅSTE ju gå på det, det är det värsta. Å så har Carro födelsedagsfika imorrn. Kanske borde klippa bort näsan? Det hjälper nog. Bara jag sparar den så jag kan limma tillbaka den..

Tentan är klar och det känns bra!

Tenta igår. Jag tror det gick bra. Absolut inte VG, då hade jag fått sitta kvar längre och tänka. Jag ville bara där ifrån. Det som känns bäst är att denna gången förstod jag i alla fall alla frågorna (dubbelt så många som på förra tentan.. och den klarade jag ju ändå). Jag satsar på att klara dem.. inte mer. Jag ska INTE köra slut på mig igen som jag gjorde på gymnasiet. Nånting måste det väl ha lärt mig.

Jag skulle baka idag. Jag har inte kommit igång än.. å nu är det ganska sent så jag orkar nog inte köra igång. Vi håller på att göra om köket så det finns ingenting där. Det är skittråkigt där inne just nu. Vi har inte ens radio. Stackars Yoko som bor där..

Jag hade en fin konversation i natt. Eller, det var väl mer några fina ord, reda ut saker, berätta saker. Det var fint i alla fall.
    Cicci glad just nu.

Din musiksmak säger vem du är

Jag bara måste. Jag var precis inne på Chewbaccas blogg där han hade publicerat en länk. Jag klickade såklart på den. Jag fnissade. Jag skrattade. Jag höjde på ögonbrynen och trivdes när jag hade läst klart. Så jäkla roligt. Jag ska också bli forskare och forska om helt meningslösa saker... som.. musik.

Läs. Det var kul.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2198&a=824615

Okej. Studie: Hur mycket säger Ciccis favoritband om henne?


The Rolling Stones

The Who

The Small Faces

The Kinks


Hur mycket klokare blev ni angående mig nu?
    Jag vet en sak. Jag är född i helt fel tidsålder. Herregud.

I love Lola Ramona



I våras skrev jag ett inlägg om skor från Lola Ramona och att jag nästan dog när jag såg dem och grejer. Jag ville ha. Så mycket.
    På Have2Have har de nu fått in nya skor ifrån Lola Ramona och har dessutom upp till 300 kronors rabatt på dem denna veckan! Jag vill såååå gärna ha de här pjucksen men...

    1. När ska jag använda dem?
    2. Trots denna 300-kronorsrabatt så kostar de ändå en tusenlapp.

Det är dumt att lägga såna pengar på skor jag knappt har användning för. Men guud vad de är snygga. Killers. Gah.

She's back, the girl behind the I-love-Mick-Jagger-syndrome in Skövde

Bloggtorka? Bloggpaus?
    Kanske har Cicci lapat efter BlondinBella eftersom hon med hela sitt hjärta önskar att hon vore som henne? Gå med i MUF, blondera håret, förstora läpparna, köpa lördagsgodis för flera hundra kronor och bete sig allmänt egocentriskt?
    Nej nej, ni kan vara lugna. Cicci har bara inte haft så mycket tid att hon orkat sätta ner sin fluffiga rumpa och plita ner några ord här. Illa. Det som började ta sig igen efter senaste uppehållet.

Så, här är jag igen. Med ett glas vin brevid mig och Deep Purple i högtalarna. För tillfället. Är hos Erik och här finns inte mycket bra musik att tillgå. Jag får lyssna på min egen lastfm-radio för att få nått tillfredställelse! I can't get no satisfaction, som min älskade man sjöng en gång i tiden. Nej ärligt, Erik har allt lite bra saker på datorn han med men mestadels antagligen sånt han laddat ner för att se vad det är som den dära Cicci tycker är så bra egentligen.
    Vinet då? Jag sitter här ensam. Erik och hans far är ute på stan och dricker öl. (Efter en lång överläggning kom jag och Joni fram till att de nog istället är på Vatra och skakar rumpa. Joni började fantisera om att folk skulle tro att deras dans skulle få folk att tro att de var älskare. Eriks pappa är egentligen hans sugar daddy... Nej nu får jag sluta. Jag kommer få sova i trapphuset inatt annars...) Jag tänkte kila bort till Caroline en stund eftersom hon fyller år. Har ingen present eller så men en kram och ett grattis kan ju få vem som helst på bra humör. Problemet är att jag inte får tag på henne. Jag kanske möts av ett "Nej, stopp där. Gå härifrån jävla bitch!" Jag tror inte det men man vet ju aldrig! ;)

Om någon har tänkt springa en tur på stan ikväll, hör av er. Jag är tillgänglig. Och hungrig. Ett knäckebröd skulle sitta fint.

Bonnalördag

Dagen:

Pluggar
Häller i lite ny röd toning i håret (moussetoning, bara för att få lite ny styrka i färgen)
Bråkar med mamma
Gör pappa sur på mig eftersom mamma blivit ledsen
Skäller ut några puckoungar som klampar runt på taket till busskuren
Åker till stan
Köper en tröja
Kramas med Erik
Hjälper Erik att städa lite
(med betoning på "lite" men jag kände att jag inte kunde hjälpa till så fasligt mycket..)
Kramas med Erik igen
Åker hem
Springer in till grannarna där de ger mig Martini
Springer hem med min martini eftersom grannarna ska åka iväg

Nu sitter jag här.
Bonnaphesten ikväll! Tjohej.
Förfestproblem. Men det ska allt lösa sig.
På med overallen Cicci.

Krig försvinn

Mamma skulle städa i köket. Hon hade dragit ut nedersta lådan från saken Yokos bur står på. I den lådan fanns en massa gamla teckningar och skolgrejer som var mina. Jag började rota runt. Efter en stund hittade jag ett papper med en massa hjärtan och en dikt jag skrev när jag var ca 9 år. Jag skrattade högt efteråt. Det var så fint!


Krig försvinn
Freden är jordens ljusa punkt
medan kriget är den mörka.
Varför ska man kriga?
Det tar så många människoliv.
Tänk på alla som dör i kriget
det skulle inte vara kul.
Många tycker att krig är häftigt och coolt
men försök att förstå vad krig är!
Kan ni inte tycka att fred är häftigt och coolt?
Det skulle bli bättre så.
Om alla tyckte att fred var bra
då skulle alla vara glada.
Tänk om hela världen hade fred.
Då skulle den ljusa punkten vara hela planeten.
Den mörka punkten skulle inte finnas.
Alla kunde le och må bra.



Beatles vs. Stones

Jag och min mor sprang omkring hemma och sjöng Beatles låt Ob-La-Di, Ob-La-Da för full hals. Jag sprang till pianot och plinkade fram ackorden. Sen sprang jag och hämtade White Album, lade på skiva 1 på spelaren och flyttade stiftet till låt nr 4. Sen sjöng vi för full hals igen. Den. Bungalow Bill. While my Guitar Gently Weeps.
    Mamma går sen fram till mig, tittar mig djupt i ögonen och säger:

    "Visst är Beatles bra, jag har alltid gillat dem och de har gjort jättemånga bra låtar. Men jämfört med Stones så är de ingenting. Det är sån stor skillnad. Stones går rakt in i kroppen och känns överallt. Det är så rått och häftigt. Beatles går liksom inte in."
    "Ja, det stannar på utsidan av kroppen."
   "Precis. När Mick Jagger sjunger så känns det verkligen i kroppen. Man får ju gåshud."

Jag älskar min mamma. Hon är bäst. Frågan är om det min goda smak som smittat av sig eller tvärtom. Jag tror "tvärtom". Mamma var ju faktiskt först. Hon var med. Då. Jag är så avundsjuk!!


Mannen

Männen

You Got the Silver



Ingen behöver titta på den här videon. Speciellt inte Britta som förklarat att hon aldrig kikar på videor på andras bloggar men hon får mer än gärna kolla om hon vill! :P Jag har mest lagt upp den för mitt eget välbefinnande. Det är min blogg, jag lägger upp vad jag vill! (Arg-treåring-röst)
    Jo. Det är Keith Richards huneygubben. Han sjunger en av mina absoluta favoritlåtar med älsklingspojkarna. Det var under denna låt som jag i augusti förra året stod och snörvlade in i Lottas hår på Ullevi. Det var bara såå fint. Det här är nästan lika fint. Det fantastiska är att han ser ut som att han legat död och ruttnat i en öken i en vecka och låter som att han verkligen inte egentligen skulle ta en enda ton rätt. Dessutom lyckas han med konststycket att på en och samma gång sjunga, röka(!) och faktiskt se grymt auktoritär-häftig ut! He's the man. Den ultimata rockstjärnan. Jag tvekar inte. Det gör inte Johnny Depp heller...

Boendeproblem

Jag vill flytta till Jönköping.
    Jag tror saker skulle bli mycket lättare då.
    Jävla bostadspissfan. Jag har iof inte letat jätteintensivt nu men blocket och studbo.. Jag funderar på Råslätt.. det borde ju inte direkt vara svårt att få nått där. Hmm. Jag hatar den där stan. Ge mig en lägenhet bara. En etta, som ligger hyfsat centralt och som inte kostar över 4000 i månaden.. Är det för mycket begärt?

Janis, igen



Jag vet inte hur många gånger jag skrivit det här, både i den här bloggen och på andra ställen sedan jag var sisådär fjorton-femton år gammal. Janis Joplin. Hon hjälper mig så. Det är otroligt. Oavsett hur ledsen jag än är så mår jag alltid, utan undantag, bättre om jag lyssnar på henne. Jag tror det är känslan i hennes sång som gör det. Balsam för en olycklig själ.
    De senaste veckorna/månaderna har varit så lyckliga. Någon gång måste det ta slut. Jag vet det. Men kanske inte så tvärt. Jag känner mig dum. Jag både vill och inte vill fortsätta. Det känns tungt. Jag. Känner. Mig. Dum.

Plugga

Sitter och läser i min fina "lilla" bok "Medierna och demokratin." Jag läser om journalistikens nyhetsvärderingar. Det är sådär intressant eftersom det knappast är det jag har tänkt mig att jobba med.. men i boken finns ganska roliga små fakta. I kapitlet skrivs det om vad som gör en nyhet till en bra och relevant sådan i läsarens tycke.

"Genrerelaterade och sociokulturella faktorer är avgörande för nyhetsurvalet. Med gengrerelaterade menas de nyheter som är anpassade efter människors förväntningar och föreställningar om nyhetsgengren. Men kravet är också att nyheter ska vara något nytt och oväntat. Det paradoxala blir då att nyheter är oväntade händelser inom ramen för det förväntade."

Det där blir vem som helst förvirrad på. Men det är kul.


Det blev visst många inlägg idag! Efter en tids torka så skriver jag visst ner i princip vad som helst. Jaja.

Kärleksbrev

Efter att jag vaknat i morse gick jag ner till köket. Där möttes jag av en lapp som låg på köksbordet. Den var från mamma.

"Guuud vad jag har sovit gott i natt. Det berodde nog på dig!"
...och så hade hon målat ett hjärta.

Det var första natten på en vecka som jag sov hemma. : )

From Russia With Love I Fly to You

Jag har suttit en stund nu och spelat From Russia With Love, James Bond-spelet som kom ut för ett par år sedan. Anledningen till att jag köpte det var för att en 76-årig Sean Connery faktiskt gjorde rösten till sin karaktär i spelet, som han spelade när han var 33. Spelet är snyggt och följer filmens historia riktigt bra. MEN. Det går inte ut på något annat än att skjuta, skjuta och skjuta. Jag förstår inte. Jag springer runt med pekfingret intryckt på skjuta-knappen hela tiden. Det går liksom ut på att bara döda så många som möjligt. Jag tycker inte det är kul.
    Jag har läst runt på lite bloggar där folk har recenserat spelet och förvånansvärt många skriver att det är det bästa Bond-spelet de spelat någonsin och att de varvat spelet massa gånger och att det är skitspännande och grejer. Vafan? Näe.. Jag vill ha utmaningar. Utmaningar som inte går ut på att ta död på 40 personer under 12 minuter eller eliminera tågets tre maskingevär samtidigt som du blir beskjuten av tre gevärsmän med skydd framför sig. Äh, jag ger upp. Det var roligt att lyssna på dig älskling men ursch ett sånt kasst spel. Cicci ledsen.



Guuud han är snygg till och med i tevespelsform!
Det där ögonbrynet kommer ta död på mig en dag.

Den lilla städroboten som stal mitt hjärta

Hej. Cicci heter jag och jag är segast i världen, nästan, med att blogga. Jag hinner inte. Det händer grejer, jag tänker saker som jag vill skriva ner här men har inte tid. Idag är jag däremot hemma, ledig. Typ. Jag har massa massa massa arbete att göra men jag ger mig själv lite ledigt från det, i alla fall under dagen. Ska väl sätta mig med det ikväll men.. inte just nu. Men.. vad har hänt då? Jo.

Wall-E!
    Ni som inte har sett den, se den! Som sagt så går den bara på svenska här i Skövde men det gör inte så mycket, den innehöll inte så mycket konversation. Alltså, jag vill bara ta hem Wall-E och krama honom en hel dag. Han är lite kantig och så men det gör inte mig så mycket. Han kan få ta med sig sin enda vän också - kackerlackan. Han verkade snäll. Så länge han inte förstör nånting så är det okej. Gud vilken söt film. Jag gillar dessutom att filmen är så otroligt samhällskritisk, fast jag tror inte många barn skulle förstå det (varför de klassar en sådan film som "barnfilm" förstår jag fortfarande inte.) Den är kritisk till västvärldens, och allra mest USAs sätt att leva och hur långt tekniken faktiskt kan, och kanske kommer, att ta oss. Till fördärvet!


Fredagsshoppingbio

Fredag. Kom hem från skolan. Sprang omkring på stan. Sprang på Lotta. Köpte göna strumpbyxor, en grön t-shirt och ett paraflax. Sprang på Erik. Han letade halsduk men hade ett kriterium: den skulle se ut som en halsduk som Thom Yorke har. (Sångaren i Radiohead.) Som alla förstår så blev det ingen halsduk.
    Strosade sedan runt inne på H&M. Blev förbannad på att de aldrig slutar sälja tröjor med bandtryck. Iggy Pop, David Bowie, AC/DC. Det är okej alltså, tröjorna är skitsnygga. Speciellt AC/DC-tröjan var snygg. MEN. Om dessa tröjor säljs i en musikaffär så lär ingen som inte lyssnar på bandet köpa tröjan. Säljs de på H&M så finns det alltid nån fjortonåring som köper för att det är snyggt. Att ha på sig en tröja med ett band man inte lyssnar på, det är att ljuga. Mamma säger att det är fult att ljuga. Pippi också. (Denna debatt tar aldrig slut i mitt huvud. Var är moralen!?)

Ikväll ska jag å Erik på bio. Wall-E. Den ska ju vara bra. Det dumma är att de inte visar den på engelska i Skövde. "Det är ju en barnfilm" fick Erik som svar när han frågade varför det var så. Så det blir på svenska. Skit samma. Den är nog rolig ändå.
    Trevlig helg all you people! Jag ska plugga å ha mig hela helgen. Har tre tjocka böcker att plöja. Mmmm.. roligt.

fem i ett

händer över hud
stryker sakta
jag ryser

jag vill aldrig mer vara ensam

RSS 2.0