Romanförfattare nästa!


Pappa hade skrivit ut vår c-uppsats. Och eh, satt i en spiral. En häftklammer eller ett gem fungerar liksom inte till de ca 50 sidorna. (Den är nu utskriven dubbelsidigt, annars hade det blivit nästan 100 sidor.) IT'S A BLOODY BOOK! Jösses.

(Ja, den saknar Högskolans logga på framsidan. Av någon anledning kom inte den med i pdf:en.)

Baka baka liten kaka

 

Den kassa bildkvaliteten skyller jag på mobilkameran. Behöver jag tillägga att de doftar ljuvligare än något annat? Var så himla sugen på att baka och till slut blev det improviserade chocolate chip cookies med hackad sötmandel, gjorda utifrån ett grundrecept där jag inte hade alla ingredienserna. Det skulle vara 100 g blockchoklad, vilket jag saknade. Jag tog lite vit choklad, lite mjölkchoklad och lite vit blockchoklad (den vita chokladen är nog orsaken till att de inte direkt ser ut som chocolate chip cookies). Sen skulle det vara hasselnötter och råsocker men mandlar och farinsocker fick rädda mig. Ändå blev de det bästa jag smakat på länge.

 

Dessutom har jag fixat korvgryta (#1 i Italien!) åt Josse och hennes syster idag. Är det inte fantastiskt? Dagen har alltså bjudit på en lektion i att vara hemmafru. (Okej okej, Josse kokade pasta och skar sallad, jag ska inte ta all ära!) Imorrn ska jag till frisören, inte en sekund för tidigt. Mitt hår är en katastrof, så pass att mamma sponsrat mig med klipp-pengar eftersom jag är student-pank själv! Jösses.

Var är jag?

Just nu sitter jag i hem2. Ja jag har ju tre. När mina föräldrar undrar var jag är frågar de inte "Var är du?" utan "I vilken stad är du?" Ahmen kom igen, jag är ju världens bostadsmogul. Hur många i min ålder kan skryta med att bo i en etta i "centrala" Jönköping (var nu det är), i en hyfsat central tvåa på Östermalm i Skövde och i ett radhus in the suburbs?

Skämt åsido. Inget är där jag vill ha det. Ska jag åka någonstans krävs hur mycket planering som helst och ändå stämmer oftast ingenting. När jag är i hem3 kommer jag på saker jag ska ta dit från hem2, åker till hem2 och minns inte vad som skulle med tillbaka till hem3. Rotlös men inte lottlös, säger jag bara. Globetrotter eller hemlös? Ja det sista är jag ju då rakt inte. Dagdriverier, är nog vad jag sysslar med.

Oh look at me, jag babblar. Håll ögonen öppna här förresten för jag fick en liten idé idag.

The reason for sticking with me

Marcus och jag är på Rusta och ska handla bös till lägenheten.

M: Jag behöver en lampa, fan, det är så mörkt i lägenheten.
C: Ja men köp en lampfot då, en sånhär. Så kan du välja vilken skärm du vill ha sen. (Viftar med handen åt en mängd olika skärmar i diverse färger och mönster.)
Marcus tar tag i en svart skärm och flinar.
M: Vad trodde du att jag skulle välja för färg egentligen?
C: Ja eftersom det var just LJUS du var ute efter så hade jag ju trott att du kanske skulle välja en vit.
[PAUS]
M: See, this is why you're my girlfriend.

Och Marcus tog en vit skärm.


RSS 2.0