Födelsedagsfika

Okej, jag fyller inte år idag. Jag fyller imorrn. Fast det är måndag imorrn och alla jobbar och jag är borta mellan 10.10 och 17.10 trots att jag bara har föreläsning 13.00 - 15.00. (Nej nej, jag är verkligen inte bitter alls.) Men i alla fall. Folk var hemma hos mig idag och käkade smörgåstårta och grejer.
    Det var andra gången jag träffade brorsdotter Filippa. Vad hon hade vuxit! Nu var hon som en nyfödd unge ska vara.. trots att hon fyller två månader imorgon. Jag lekte med Alexander så han tjöt av skratt, tjöt av gråt, blev ledsen, sur och sen jätteglad igen. Underlig typ det där. Som tur är så går allt ont bort bara man blåser på det. Skönt. Jag önskar att jag kunde blåsa bort min mensverk men det fungerar inte.
    Min bror hade köpt Singstar till mig. Det var nog på tiden. Stackars mina grannar. Fast, jag har ju några grannar som nog gärna är med och spelar! Haha. Jag glömmer aldrig då mina föräldrar verkligen kämpade med Svenska schlagerhits och fick statusen "tondöv" båda två! Så jäkla roligt.
    Erik. Erik. Erik. Han hade köpt Dr Martens i röd lack till mig. Helt galet. Helt galet! Jag har på mig dem nu. Mmmh.. gilla. Jag som hade tänkt köpa en disktrasa till honom när han fyller år om ett par veckor. Jag får tänka om.


Min granne Totoro

Erik kom hem till mig ikväll och bråkade med bitchen. Ja, Yoko alltså. Sen bråkade jag också med henne. Samtidigt. Tjejen fick beslutsångest.
    Vi lämnade Yoko och placerade oss i min soffa för att kika på Min granne Totoro. Vad den är bra! Haha. Jag har tjatat om den tidigare här i min blogg men.. ändå. Jag har bara lånat den av Joni så nu är det väl snart dags att lämna tillbaka den antar jag! :P Skön hemmakväll. Chips och vindruvor. En kille att pussa på. Bäst. (Det hade iof inte varit helt fel att ha en egen stor Totoro att kramas med men.. Erik går bra han med.)


Älskaren!

Det här trodde du inte på Hertig Johans torg 2003



Den där bilden tog Erik på 100-årsfesten. Det är snart ett år sedan. Jösses. (Jag ser dessutom så härligt full ut men jag tror att den största anledningen till det är att jag tittar ner in i min gamla kära kamera...)
    Time flies when you're having fun. Jag är så lycklig just nu. Med det mesta. Det är ovanligt för att komma från mig. Jag mest klagar, suckar, är förbannad och har mig. Inte nu. Inte för tillfället. Det mesta känns bra. (Förutom det jag skrev i mitt vredesinlägg för några dagar sedan...) Till och med föreläsningarna i skolan är intressanta trots lärarens sömn-förstärkande sätt att föreläsa. Ni som hade Lennart med mig på gymnasiet vet vad jag menar. Skit samma. Jag är glad. Jag har hittat hem. Känns det som just nu. Mitt i natten. Klockan är tre och jag borde allvarligt fundera på att gå och lägga mig.

Rött är sött



Japp, och där har vi håret. Do you like it? I do. Det blev rött igen efter ett och ett halvt års uppehåll. Det känns ganska skönt. Det var dags igen. Jag kände mig så jäkla tråkig i det där andra knepiga. Det var fint.. men kanske på någon annan.
    Carro hjälpte mig. Innan hade hon blekt håret på Anna. Sen blev det lite färg över. Den hade vi i Annas hår. Eftersom hennes var blekt innan blev det mer kopparfärgat.. det var jäkligt snyggt faktiskt.

Idag smet vi med tolvtåget när vi skulle åka hem från skolan. Ska göra det imorrn också tror jag. Det är lätt värt att gå tio minuter tidigare bara för att hinna med det tåget!

En hel arbetsdag va!?

Värdelöst! Helt jäkla värdelöst!!
Hela denna veckan har jag föreläsning mellan 10.00 - 12.00. "Gött", tänker ni. Visst, det hade jag också tänkt. Allting är jättebra förutom det faktum att jag får åka hemifrån 07.20 för att hinna med tåget mot Jönköping 07.54. Jag kommer fram klockan nio och får vänta en timme på skolan innan föreläsningen börjar. Sen slutar vi klockan tolv och då går tåget. Nästa går klockan två. Kommer till skövde strax efter tre. Kommer hem tjugo i fyra.
    Detta innebär att jag är borta i ÅTTA TIMMAR OCH TJUGO MINUTER!
Hela jävla dagen går åt till en föreläsning som är två timmar lång! I fucking hate living in Skövde ibland. Jävla skit skit skit. Jag är jäkligt sur nu. Tänk vad jag skulle kunna göra med de sex timmarna som bara försvinner. Det är inte så kul att plugga på tåget och jag koncentrerar mig mycket bättre om jag är ensam hemma och slipper allt folk runtom i skolan. Ursch.

Förstöra sina lungor?

Erik är dum. Röker och grejer trots att han inte ska.
Jag tänker inte pussa på honom mer idag minsann!!

Oh Lara! 2



Jag gjorde det. Jag bokade. Den är min. Om typ.. två månader. MINE!
    Fast, jag har tur som har Fröken Puma <3. Det blev inte Ginza som fick min bokning utan Megastore. Fick spelet 50 spänn billigare helt plötsligt. Så, nu sitter jag här och tittar på bilder och längtar.

Jag är hemma hos föräldrarna för tillfället. Har inte varit hemma mer än en timme sedan i torsdags (då de inte var hemma) och jag kände att jag kanske borde umgås med dem lite. Så jag åkte hem. Ingen hemma. Nej, de är ute och åker lite för att se sig om. Så nu sitter jag här själv och funderar på att åka hem till Erik snart igen.
    Tentan i fredags då? Kuktentan? Hur gick den? Jag vill helst inte prata om den. Jag ville bara riva sönder den. Förstod inte de två första frågorna på andra delen (och det var bara fyra frågor). Jag blev arg, skrev nått nonsens och gick därifrån. Sen visade det sig att inte en jävel hade förstått vad första frågan handlade om och alla hade skrivit olika saker. Andra frågan hade vissa trott att de förstod men när de väl började prata med folk efteråt blev alla jätteosäkra igen. Alla hade tolkat den olika: Det kan nämligen vart ett stavfel med i frågan, jag tolkade det som det stod men vissa hade inte ens sett den extra bokstaven som KANSKE INTE SKULLE VART DÄR. Jävla skittenta.

Helgen i helhet:
Fredag: Inflyttningsfest hos Joni och Jesper
Lördag: Inflyttningsfest hos Carro
Söndag: Dega och kika på Eriks trehundrasjuttio miljoner bilder. Vi ska välja ut några till en portfolio för grabben. Kommer nog inte alls ta ett par år att gå igenom alla. Haha! :)

Oh Lara!



Man kan boka Tomb Raider Underworld på Ginza.se redan.
    Jag tror att jag ska göra det... fast jag är rädd att jag kommer längta ännu mer när jag vet att jag har ett exemplar. Det är ändå drygt två månader kvar tills det släpps! En positiv sak är att PS2-spelen börjar bli lite nedvärderade så de blir betydligt billigare än de varit förut (det kanske inte låter så positivt förresten). 319 spänn för ett nytt PS2-spel som jag gått å längtat efter i över ett år.. det är inte illa.
    Det dumma är väl att man antagligen får uppgradera sig till en PS3 till slut.. men absolut inte än. No sir!

Jag och KSS är värsta bundis nu. Vi ses jämt.

Kom hem från sjukhuset för en liten stund sedan. Denna gången var det på nått fys. lab jag var. Det var skitläskigt. Jag fick sitta i ett bås eller bur av glas och andas på olika sätt i en stor makapär. Sen fick jag andas in nån gas som smakade vitlök och efter det inhalera nått pulver fyra gånger. Jag höll på att kräkas. "Man kan bli lite darrig och få lite hjärtklappning av det här pulvret" säger sköterskan som hjälper mig. "Okej, visst." Efter det får jag vänta en kvart, säger dom, och jag sätter mig och bläddrar i en National Geographic från 2004. Nån minut går och hjärtat börjar slå i en väldigt konstig rytm; snabbt och oregelbundet. Händerna skakar och armarna vill inte riktigt lyda när jag ska vända blad.
    Det där är nu ca två timmar sedan och jag skakar fortfarande lite grann och hjärtat har inte riktigt återhämtat sig. Det är lite otäckt faktiskt, speciellt eftersom jag är ensam hemma. Men någonting annat går inte. Jag måste skriva minst ett arbete idag som ska vara inne på fredag. Annars hinner jag inte. Sen ikväll ska jag åka hem till Erik. Jag måste få i alla fall en natts bra sömn denna veckan. Tycker jag.

Så vad kom dom fram till på KSS då? Jo, jag har inte förbättrat min lungkapacitet nånting alls sedan förra gången för en månad sedan. Jag ligger fortfarande på 69. Normalt ska en frisk människa ligga på 80 - 120, så jag är kass. Dumma mig. Inhalationen hjälpte ingenting, det blev snarare sämre eftersom jag skakade så. Suck. Jag tror att detta är ett handikapp jag kommer få leva med. Det känns så surt bara att veta att jag kanske aldrig mer kan vara med på fysiska aktiviteter som lekar och sånt, som alla andra. De som har astma kan i alla fall inhalera och ha sig. Jag kan inget. Flämta kanske...



Däremot gillar jag min frill. Jag upplever inte heller färgen som så hemsk längre, fastän jag redan har köpt röd färg.. Nu börjar jag fundera på om jag kanske inte ska ha knallröd utan lite mer diskret röd, i alla fall till att börja med. Vi får se. Rött är jobbigt. Så jävla snyggt, men jobbigt.

Sleep Little Girl

Jag kan inte sova ensam längre. Jag har fått erkänna detta för mig själv efter alldeles för många nätter som spenderats halvvakna hemma hos mor och far. Jag ligger och vrider och vänder på mig hundra gånger. Kommer aldrig riktigt i nån djup sömn och är vaken många gånger. I natt när jag vaknade för fjärde gången tänkte jag att jag nog kunde gå upp eftersom jag ändå inte sov något vidare. Klockan var visst bara halv fyra då så jag fick lydigt ligga kvar i sängen.
    Isch. Jag saknar mitt sängsällskap. Men jag måste ju sova hos mor och far ibland eftersom jag ändå har merparten av mina grejer där. Hrmpf. Jag vill somna ordentligt. Som här:



Det är så skönt att sova. Speciellt på vissa ställen. Att Erik sen plockar fram kameran och trycker av en massa bilder när jag sover, det märker jag ju inte ändå.

Gay-pornesque



De två pojkarna J från Mariestad/Lyrestad har flyttat till "underbara" Skövde. Ehum. Det känns skönt. Förhoppningsvis kan vi träffas lite oftare nu. Tycker jag. Igår var jag hemma hos dem och invigde lägenheten. Vi drack vin, spelade TP och åt kakor och definierade olika bög-begrepp. Sen tittade vi igenom Jonis alla skivor. Glada utrop, förvånade miner och äcklade grimaser avlöste varandra. När klockan var runt tolv drog jag mig hemåt till Erik. Han satt å babblade med sina EVE Online-kompisar och sköt på grejer.. tror jag. (Blev skjuten på kanske.) Jag var dötrött och vi hade inte gjort i ordning sängen med sängkläder och jag orkade nästan inte röra mig så jag gick å lade mig i soffan. Efter ett tag hörde jag "Cicci!?" "Mmmm.." "Vad gööör du?" "Mummel.. sover.." Då blev jag plötsligt placerad i sängen i alla fall. Det var nog bra. Det var skönare där.
    (Jag vann på TP förresten. Eller ja.. typ. Vi spelade inte riktigt klart. Men jag vann mest i alla fall!)

Jag är rätt lycklig just nu. Jag mår bra. Har det bra. Är nöjd med saker. Folk undrar vad jag vill ha i födelsedagspresent men jag vill inte ha någonting. Jag vill bara att det ska fortsätta som det är nu. För det är, så bra.

Da Doo Ron Ron



Rysning.
    Alltså, jag kan inte sluta titta på den här videon. Sägs vara första låten någonsin som producerades med Phil Spectors "wall of sound". Jag förstår att inga som läser min blogg bryr sig om denna historiska milstolpe det minsta men det skiter jag fullständigt i. Detta är magnifikt. Åh så bra. HÖJ VOLYMEN!

(Cher är förresten med och körar på den här inspelningen och det sägs att det ska höras ganska tydligt om man lyssnar noga men.. öh.. jag hör ingen Cher och jag har lyssnat på denna låten en miljon gånger. Kanske behöver lyssna en miljon till.)

Talkin' 'bout my girl





Kärlek till min sötunge.
Hon har varit jätteglad idag. Kanske för att alla tre som brukar bo här var hemma samtidigt. Det är ganska sällan jag är hos föräldrarna nu för tiden.. och är jag det så brukar päronen oftast inte vara hemma. Yoko har trivts ikväll. Hon kröp in under min väst, från nacken, så jag skrek för det kittlades nått fruktamsvärt. Mamma var rädd att Yoko skulle strypas av mitt hår. Sen ville hon ha glass. Mamma alltså.

Home schoolin'



Jag har precis varit på föreläsning. Hemma! Gött som fasen. Jag vet inte varför men läraren kanske inte hade tid för en vanlig föreläsning Vi fick i alla fall reda på, för någon vecka sedan, att vi skulle ha föreläsning på distans via internet. De flesta som läser MKV i Jönköping bor ju även där. Men jag som pendlar en jävla massa mil (tar många värdefulla timmar från studietiden med transportsträckor och en himla massa väntetid) tyckte att detta var helt underbart. Jag tog mig en liten sovmorgon, åt frukost medans jag tittade Star Trek (det var längesen.. Eriks teve vill inte visa 6an för mig..) och sedan gick jag till datorn. Gött att kunna pausa närsomhelst och anteckna. Jag vill alltid pausa föreläsaren i skolan men det verkar inte gå. Det har inte fungerat hittills i alla fall.
    Nu ska jag skriva ett telegram som ska spelas in på film imorgon. Vi ska testa på att vara nyhetsuppläsare. Kan bli spännande. Dessutom har jag kommit på att jag vill byta inriktning inför år två. Äh.. det är ett tag kvar. Jag ska suga på beslutet lite.

Bättre lördag



Jag mår mycket bättre nu. Jag <3 Joni.
    Tänk vad ett telefonsamtal, som inte handlar om nånting, kan liva upp stämningen. Jag höll på att leta efter ett par kängor för att kolla vilken storlek de hade. Jag har fortfarande inte hittat dom. Nu skiter jag i det. Känner mig gladare nu.

Godmorgon lördag

Jag vaknade på fel sida idag. Jag somnade nog på fel sida igår också tror jag. Med kläder på å allt. Inga borstade tänder, ingenting. Vaknade klockan sex i morse av att jag försökte krångla av mig byxorna. Känner mig sur och vresig. Har gjort det sedan igår. Egentligen har jag ingen riktig anledning till att vara det. Jävla.. inte vet jag.
    Så jag är nog inget trevligt sällskap idag.

Jag vill supa.

------------------

Dessutom har särskrivningarna gått för långt. Jag vill slå på folk som inte fattar hur man ska skriva. Vad är det för fel på människor!? Jag läste nyss en sak. En tjej jag kände.. men inte hurrar speciellt mycket för. Hon hurrar väl inte direkt för mig heller så det är ömsesidigt. Hon hade i alla fall stavat "ettårsåldern" som "ett års ålden" (japp, även "åldern" var felstavat). Alltså. Jag blir trött. Min hjärna gör ont.
    Å här har folk gått i skola i MINST tio år, bara på grundskolan! Tre år på gymnasiet. Ibland även flera år på eftergymnasiala utbildningar. (Syftar inte på henne nu utan på alla människor i Sverige) Ändå kan folk inte skriva ordentligt.

En brun hårig sjuk sköterska?
Lever pastejen?

Jag bara väntar på att de där exemplen ska komma.

Överöst med kommunikation

Jag är i början av min utbildning. Vi borde knappt ha startat. MEN. Jag sitter med arbete upp till öronen.. och det är inte så att jag inte gjort nånting, för det har jag. Det är bara.. så mycket. Dessutom har vi tenta den nittonde. REDAN! Ingen har fått kåravin för att betala in kåravgiften. Så ingen har fått kårleg. Är man inte medlem i studentkåren får man inte skriva nån tenta. Vi fattar inget. Vad är det här!?
    För det mesta är jag i Jönköping. Då är jag där hela dagen. 8-17. Åker hemmifrån kl sex på morgonen och kommer hem sju - halv åtta . Bah. När jag inte är i Jönköping eller sitter med näsan i dataskärmen är jag hos Erik. Älsk. Jävlar vad vardagen blir mycket lättare.. trots att vi båda varit vrålförkylda det sista nu. I omgångar, som tur är. Det är lättare att hålla ångan och humöret uppe när man har bra saker att tänka på.


RSS 2.0