Snowed In

Mamma lyssnar på, eller snarare, mamma satte på, på väldigt hög volym så hela kvarteret kan lyssna på, Hansons julskiva Snowed In från 1997. Namnet passar ju väldigt bra nu när snön ligger tjock på marken, hehe. Jag gillar skivan (jo det är ju jag som har köpt den...) Hittade den för 39.50 på rea på Åhléns nån gång för en massa år sedan. Sedan dess har den blivit ett uppskattat inslag i julstöket i huset. Den slutar med ett underbart medley av O Holy Night, Silent Night och O Come All Ye Faithful som nästan får huden att knottras på mig! Jag försöker också föra in Hep Stars julskiva som tradition även om den är 30 år äldre än Hansons och har liite sämre kvalitet. Den är kult and I like.

God jul på alla i all fall.




Santa vs Tiger

What's the difference between Santa and Tiger Woods?
Santa stops after three ho's.

Jag bara MÅSTE vidarebefodra detta skämt David berättade för mig idag på Facebook. Jag satte nästan chipsen i halsen och skrattade väldigt länge.

vs

Före jul

Nu har jag vägt mig och räknat ut mitt BMI. Resultaten ska jämföras med vikt och BMI efter jul. Jag räknar med att ha gått upp åtminstone två kilo! :D Haha.

Jag har dessutom hittat sladden mellan datorn och mobilen. Men datorn hittar inte min mobil när jag kopplar in den. Typiskt. Ska försöka igen lite senare. Jag vill verkligen att alla ska få se bilden jag tog på muséet. Så fruktansvärt komisk.

Göteborg och julbord

Det har varit en lång dag. Gick upp tidigt för att ta ett ganska så tidigt tåg till Göteborg. Sen sprang jag runt i butiker för mig själv och njöt. Jag behövde bara tänka på mig själv. Åtminstone fram tills att jag mötte Joni (som fyller år idag!), Jesper och Christoffer (eller Kristoffer eller whatever). Först fikade vi oss varma. Det var VÄLDIGT kallt ute. Vi promenerade sedan bort mot tältet där de sänder Musikhjälpen från. Vi såg oss själva på den jättestora teveskärm som var uppsatt så om någon såg en frusen tjej i svart luva runt tvåtiden på teve idag så var det jag. (Jag menar, det fanns säkert inga andra sådana där...) Senare drog vi bort till konstmuséet och konsthallen. Där hängde en intressant tavla/gobeläng. Jag tog en bild på en del av den med min mobil men har tappat bort sladden till datorn och den så jag kan inte ladda upp den. Typiskt. Det får bli en annan gång... när jag letat lite.
Det blev i alla fall en och annan julklapp. Det blev dock desto mer grejer till mig själv men några av grejerna var planerade köp. Det var däremot inte den klänning och den väska jag råkade inhandla... men skit samma. Jag fick användning för båda de grejerna redan nu ikväll. Det var nämligen till att komma hem, byta om och åka iväg igen! BC Reklam hade sitt inte längre årliga men varannatårliga julbord. I år var vi uppe på golfrestaurangen vid Skövde GK.

Alltså. Jag är så mätt. Jag tror att jag spricker. Klänningen hade ett skärp och jag lät bli att knyta det alldeles för hårt... vilket var ett smart drag. Jag har nu ätit femton kilo mat (känns det som) druckit en massa glögg, julmust och dessutom mer snaps än mamma. Ehum. Jag kom precis hem och har starka funderingar på att hoppa i min pjamas och titta på teve tills jag somnar. Det känns mer lockande ju mer jag tänker på det. Hmmm...


Top Model nästa part two

Här kommer ett par till av bilderna från igår. Jag försökte lägga upp några till igår men det blev något konstigt i uppladdningen så jag struntade i det. Jag köpte faktiskt några "spegelbilder" trots att jag inte hade tänkt göra det eftersom de är ganska vanligt förekommande bland folk. Men, både Lotta och jag föll för frestelsen, det blir ändå riktigt snyggt ljus i dem. Å om man råkar ge en bild till en gammal farmor, inte vet ju hon att de där bilderna är så vanliga :)

 

Imorrn bär det av till Göteborg igen (det blev ju inget idag) och jag ska trängas bland folk själv ett tag och försöka få tag på en julklapp eller två. Sen ska jag leta upp Joni och tvinga honom till en fika (nä okej, han anmälde sig frivilligt faktiskt!) Det ska bli skönt. Jag behöver verkligen få tag på julklappar och jag har ingen aning om vad jag ska ge till folk! Jag hoppas att världens snilleblixtar ska slå mig imorrn och att jag inte köper för mycket till mig själv. Fast det vet jag redan nu att jag kommer göra. Men jag behöver kanske också julklappar. Väl?

 


Top Model nästa

Idag var Lotta och jag på The Studio i Göteborg och lekte modeller för en dag. Spännande. Jag sitter här med samma smink som jag fick påmålat av en makeupartist. Jag ser ut som en... flicka som säljer sig. Fast på bilderna ser jag inte alls ut som en sådan, som tur är! Det var rätt kul faktiskt även fast det kändes som att jag tagit sådana instruktioner en miljon gånger. "Å så ställer du dig såhär." "Titta åt det hållet." "Le stort nu." Så blir det nog när man växer upp och umgås bland sånt där kamerafolk. Jag har liksom fastnat i den genren lite...

 

Imorrn bär det av mot Göteborg igen. Erik och jag ska kila runt lite på Lisebergs julmarknad. Och fika. Hoppas jag. KANSKE kan man köpa nån julklapp någonstans också. Förmodligen kommer jag köpa julklappar till mig själv... jag är ganska bra på att få mina julklappsshoppingrundor att sluta på det viset. Men då blir ju jag glad och visst är julen till för att vara glad på? Ehum.


Glöggen heter Blossa

Jag sitter och lyssnar på The Guess Who. Perfekt musik för mig att sjunga med i. Det är nog tur att jag övar upp rösten nu för ikväll ska jag dricka en massa glögg. Och med en massa glögg i halsen är det bäst att ha en upptränad röst. Säger vi.

Izabelle har glöggkalas i Jönköping och jag har bakat muffins som jag tänkte bidra lite till feststämningen med. Apelsinchokladmuffins. De brukar bli bra vanligtvis. Hoppas att de är okej nu för jag har inte provsmakat dem. Pinsamt att bjuda på något som smakar räva... Men nej, de luktar gott i alla fall.

Sen bär det av hem till Skövde igen, bara för att åka tillbaka till Jönköping tidigt imorrnbitti. Vad gör man inte för att få sova på sin ergonomiska kudde liksom?

Glädjeyra och pining for the fjords

Jag hade tänkt att utförligt beskriva min Bob Dylan-upplevelse. Men icke. Jag tror att jag behåller den för mig själv. Istället tänker jag skryta lite med att jag vann The Body Shops adventskalender lucka 7! Yey! Jag har tävlat om inte varje dag så i alla fall varannan de senaste tre-fyra åren. Har inte vunnit en enda gång förrän nu. Min uppfattning om mig själv som i alla fall LITE snitsig när det gäller ordvitsar har fått sig en törn och inte alls hjälpt mina julklappsrim på traven. Men nu vann jag i alla fall :D Ett set med produkter ur deras papaya-serie var priset och jag har en papaya-produkt sedan tidigare som är helt underbar. Perfekt pris! Me so happy today!

Jag sitter annars här och förfäras över hur mycket snyggare folk var förr (eh ja, på 60-talet såklart). Enligt mig då. Efter noga överväganden har jag kommit fram till att det måste varit kamerorna som gjorde det. Annars är det faktiskt orättvist. Eh.

Dusty Springfield

Francoise Hardy

France Gall

Nancy Sinatra

Sandie Shaw

Räkan, Jean Shrimpton

Marianne Faithful

Marianne Faithful

 

Har säkert glömt en handfull människor (mestadels av det kvinnliga släktet) som jag också tänkt på. Suck.


I don't want to go to school

Yes, klockan är över två och jag har inte varit i Jönköping idag. ÄN. Jag ska åka strax. Har seminarium 16.30 - 18.00. Så jävla tråkigt. Jag hade samma seminarietid hela första kursen också. Jag kommer hem klockan nio liksom! Haha! Men det som är gött med det är att jag känner att jag har en vettig anledning till att inte göra någonting mer på hela kvällen. Då får jag dega framför teven om jag vill.

Förresten så hade jag världens Bob Dylan-upplevelse förut. Det var riktigt... konstigt.

Vecka 49

 

Det var värst vad det hade varit girl power i högtalarna den här veckan. Nu blir jag lite stolt över mig själv faktiskt. Hela översta raddan är tjejer. Najs fakiskt.

Kanske kan det ha att göra med att det var dammiddagen 2009 i onsdags... och vad passar väl bättre en sådan vecka än att belöna sig själv med kvinnliga röster i högtalarna!

RSS 2.0