Glad fast besviken

Jag klarade tentan på första försöket! Fast det var tydligen en massa krångel med felräkningar och grejer men jag försöker att inte tänka på det utan fokusera på.. våren. Vårt reviderade PM vi skulle ha inne idag är skickat så kursen är klar!

Så då var det skorna då, som jag verkligen tycker att jag förtjänar... Jag loggade in på den enda sida där de fortfarande fanns kvar i min storlek och... så var de slut där också. Det finns för stora och det finns för små. Så jäkla typiskt. Jag mailade till och med till sidan men fick som svar att de hade haft kontakt med Converse och försökt få in fler men utan resultat. Darn. Så nu har jag köpt hårfärg istället.

Om någon skulle råka komma över ett par sådana skor i stl 4,5 eller 5, KÖP DOM TILL MIG! Jag betalar fan med ränta i så fall!

Mycket idag.

Dags för seminarie 3. Det PM vi har skrivit om vår kommande uppsats, där vi har förklarat vad vi ska skriva om, hur vi ska få fram information och hur vi vill använda den, ska grillas. Av lärare och kurskamrater.
    Sen när jag kommer hem blir det till att direkt sätta mig vid datorn och göra tenta via nätet. Vi har 48 timmar på oss och vi måste få 80 % rätt för att bli godkända. Vi väl får se hur många gånger jag måste göra om den tills jag lyckas. (Jag tror att det kan bli ganska många gånger!)
    Sen ska vi ha inne vårt omskrivna PM senast torsdag kl 8.00. När ska man hinna skriva det hade de tänkt? Jösses.

Wish me luck!

Project Runway minus Stella

Fasen då! Stella åkte ur Project Runway. Jag insåg ju själv att hon inte skulle klara sig ända till finalen men jag hoppades verkligen att hon skulle vara kvar längre. (Nej, jag tittar inte i förväg vem som vinner så snälla, skriv inte det till mig.) Hon var största anledningen till att jag tittade! Så jävla rolig att jag hejade på henne lite i smyg. Jag har ju iof tittat alla säsonger förut men.. äh. Det känns lite tomt.



Up to my ears

Idag hoppar jag föreläsningen. Jag har varit jätteupptagen i helgen med diverse födelsedagar och grejer som jag prioriterade framför pluggande. Mitt fel såklart... men ändå. Så idag har jag ett ton med arbete att få klart, papper att skriva ut och grejer att hålla reda på. Jag har fått skriva en lista så att jag inte ska glömma något.
    Föreläsningen var dessutom 1,5 timme. Jag skulle vara borta mellan 10.10 - 16.30 för det.. då kändes det faktiskt mer effektivt att stanna hemma trots att det är sista föreläsningen innan tentan.

Jag har i alla fall gett mig själv en morot, eller ja, motivation. Om jag fixar allting jag ska lämna in och hålla på med och dessutom klarar tentan så ska jag köpa mig dessa underbara skönheter som bara skriker CECIIIILIIIIAAAAAAAAA!



En dag i april

Tillbringade mina första vakna timmar idag med att titta på ett par avsnitt av Star Trek TNG. Det var så jäkla längesen och det var verkligen ett kärt återseende.

Var ute på promenad förut också. Hade tänkt gå i 30 minuter men det blev bara 26, jag fick ganska fort svårt att andas och huvudvärk. Kanske borde ta det lite gradvis nu i vår istället. Jag som kunde vara ute och gå i timmar förut. Tråkigt.
    Jag passerade i alla fall Blåvingen, en skola för utvecklingsstörda och handikappade. En kille ur den förstnämna kategorin busvisslade på mig och hans assistent sa "du, ge dig" och killen skrattade och sa "okej då". Men jag log lite ändå. Det var sött. Mötte sedan en kvinna, troligtvis även hon utvecklingsstörd. Hon ropade "Hej du bruden, eller tjej kanske man ska kalla dig!?" Hon ville bara veta om man kunde sitta ute i solskenet idag. Det tyckte jag.

Händelserik dag med andra ord! Haha. Nu ska jag dra in till stan och placera mig på Norma's en stund. Klockan tio ikväll är det Project Runway. Ett kärt återseende det med trots att det bara varit borta en vecka extra.

Erik och jag


Skrattade nästan halvt ihjäl mig här. Det är vi. Fast vi har inget garage...
bara en massa skit :P

Cicci is a biker

Var precis ute med Onsdag en sväng. Vi åkte inte så långt, halva Ryd och tillbaka igen. Men det kändes så skönt. Jag och Onsdag igen. Solen sken och vinden var inte särskilt stark. När man kan åka moppe utan att frysa, då är sommaren påväg.


Jag och Onsdag i april förra året. Gillar bilden.

Snabb uppdatering skulle det bli ja...

Jag bloggar inte så mycket just nu. Jag inte inne på facebook, lägger inte upp bilder på bilddagboken för jag tar inga bilder. Det är bara skola, skola, skola. Det finns en person som jag planerade att ringa idag för att fråga om vi kunde leka, sen tittade jag på mitt schema och insåg att det fick vänta ett par veckor. Från och med tisdag är det skola varje dag fram till tentan som gäller. Vissa dagar åtta till halv fem. Okej, fast jag måste gå upp typ halv fem. Flera dagar på raken... och kommer hem sen vid sju ungefär. Vill inte. (men det är okej, det går.)
    Jag ligger efter i litteraturläsandet och nätkursen har jag inte kunnat ägna mig åt så mycket som jag velat eftersom min dator gick sönder mitt under påskhelgen. Skitkul. Verkligen.

Så nu sitter jag här, känner mig trött och efterbliven eftersom metodkursen övergår mitt förstånd. Det fastnar inte. Jag fattar inte. Å det jag förstår fattar jag inte hur eller varför jag ska använda. Fy fan. 

Jag ska gå å lägga mig nu. Imorrn ska jag plöja igenom en massa nätföreläsningar. Tyvärr kan jag inte se för länge på videorna eftersom den här datorn är en bärbar Mac (underbar skapelse iof) som efter ett tag blir fruktansvärt varm och protesterar såpass högljutt att jag blir nervös.

Tentan ska göras online via vår internetportal. Det kommer gå galant. Inte. Men jag är inte bitter. Det kunde vara värre faktiskt.

Britta, ska vi leka någon dag när allt detta jäkla skit har lagt sig? 

Farmor sa faktiskt till mig i telefon idag att hon tyckte det var roligt att prata med mig för att jag var så glad och positiv! Å hör sen!

Nyhetsuppläsaren.

Sorry för en till video men...

I USA har George Bush sagt nått dumt igen och det tycker jag är bra för av allt för stora överraskningar kan man hamna i svår chock.

Å så till sist: Sverige. Där har vi vart hela tiden! Hah...



...å det tycker jag är förjävligt!

Tigern är ett majsigt djur

Jag sitter här vid datorn, som fungerar för en gångs skull! Kom hem från stan för en stund sedan. Jag var på systemet och köpte ut vin åt min far, den latmasken!

Egentligen borde jag kolla på mina internet-föreläsningar men jag kan inte. Min läkare ska ringa mig senare idag och jag är lite nervös. Jag skulle fått provsvar om mina lungor för tre veckor sedan men eftersom de fortfarande inte kommit så kontaktade jag lungmottagningen häromdagen. Sjuksköterskan jag fick prata med visste inte varför det tog sån tid och gav mig då en telefontid idag.
    Istället sitter jag och lyssnar på Trazan & Banarne och kikar på klipp med dem på YouTube. Smakprov: (Namnet på låten enligt videon är helt fel så jag skrev en kommentar och rättade så att den som lagt upp videon kan ändra.. å så stavade jag knepigt och skrev "och" istället för "om" och klantade mig. Skit samma, titeln blev rätt!)


Oj, vad långt det blev...

Nu är det säkert. Yoko gillar Poker Face med Lady GaGa. Jag brukar ha på radion i köket när jag inte är där för att Yoko ska ha lite ljud omkring sig och varenda gång den låten spelas blir hon spattig och kvittrar, hoppar runt och headbangar. Så för en liten stund sedan dansade vi och sjöng till den. Yoko sjöng väl inte men.. så som undulater sjunger.
    Vi måste köpa en ny leksak till henne också.. hon har haft en som hon suttit i medan hon demolerat tidningar (som är hennes favoritsyssla) som hon nu har lyckats ha sönder. Klant.



Pappa berättade för mig häromdagen varför han bytte från Saab till Toyota. (Jag har ju varit lite upprörd över det...) Jag förstår nu. Det är okej. Faktiskt. Det hade ingenting med bilarna att göra alls. Det var GM som var dumma. Eller ja, Saabs återförsäljare i Skövde... Seriöst, jag skulle kunna ta över och behandla kunderna med respekt! Hah.
    Han berättade också hur det gick till när han krockade med ett rådjur när jag var liten. Jag nästan grät ibland för jag blev liksom orolig i efterhand trots att det är 15 år sedan! Å ibland skrattade jag nästan så att tårarna rann (inte åt rådjuret då naturligtvis, det var ju jättetragiskt, utan åt det som hände efteråt.)


Har haft seminarium idag. Gick väl sådär. Huvudsaken är att det är påsklov nu och att jag kan jobba hemma! Ska åka iväg till stan snart. Har lovat Erik att vi ska ta en öl eller nått efter att han har slutat läxa upp sina fotoelever. (Ni vet, jag klagade ju på att vi aldrig gick ut å fikade bara han och jag. Ölat har vi ju faktiskt gjort.. men ändå.) Glad onsdag-före-påsk. Är det någon som minns vad den heter egentligen?

Go and take a fika

Erik och jag i telefon.

- Jag ska fika med Viola efter jobbet.

- Men det var fasen vad du fikar då. Du fikar aldrig med mig.
- Jooe.
- Nej, det har du aldrig gjort.
- Jo det har jag.
- Nej, seriöst, när har du och jag någonsin fikat ihop bara vi två?
- Jag vill inte prata mer med dig nu.

Haha, jag gillar min man. Han är lite smårolig ibland.


som en fisk i en skål

Och om någon skulle älska mig och tycka jag var bra
då är han en idiot som inte är nånting å ha


Nä. Det första kanske. Inte det andra. :)


Sometimes it Snows in April



Idag fick jag premiärplocka fram mina solglasögon. (Okej, jag gillar inte särskrivningar men det var helsickes vad konstigt premiärplocka såg ut!) Mor, far och jag satt på altanen i kortärmat och solglasögon och drack kaffe för första gången i år. Det var 20 grader i luften och eftermiddagssolen höjde upp värmen vid väggen lite till. Underbart. För en vecka sedan hade jag dubbelt långärmat på mig och idag var det nästan sommar. Aprilväder.

Rummet

Eh ja, i brist på annat får ni min utomordentligt vackra skiss jag gjorde av hur jag tyckte att rummet skulle se ut. Lägg speciellt märke till Radiohead-boxen i bokhyllan (som jag är mycket stolt över att ha målat så fint) och de vackra fotona som hänger på väggen. Erik har tagit dom. Hypotetiskt.


Eh, sorry

Okej, här var det lika många nya inlägg som det kommerr fanmail från mig i Christer Sjögrens brevlåda varje dag. Men andra ord - inga! Jag har varit väldigt dålig på att vara aktiv på internet över huvud taget. Om sanningen ska fram så har jag tröttnat på alla cybersociala saker.. De känns inte så sociala längre. Men...

Idag åkte jag till stan. Insåg att jag hade glömt mitt 30-kort. Fick punga ut med 25 kr. Det sved. Väl på bussen sen tittade jag i min plånbok. Där hade jag mitt rabattkort, jag hade inte behövt lägga ut massa pengar. Klantigt.
    Sen mötte jag i alla fall mor och vi gick och käkade på Presto. Vi hade aldrig varit där förut men det var riktigt bra faktiskt.. fast dyrt. Vi satt där i över en timme och tjyvlyssnade stundtals på Kalle Kindbom och hans lunchsällskap. Det var en knepig och högljudd konversation, det gick liksom inte att undgå att höra den.
    Promenad till BC sen. Det var så jäkla gött väder. Vid Gustav Adolfsgatan tutade en kommun-bil på oss och vi vinkade. Sen fick jag ett sms från Erik som talade om att han sett vå snygga brudar på den gatan. Jag undrade vilka.
    Fika. Promenad. Buss. Hem. Fajt med Yoko. Tomb Raider III (som för en gångs skull fungerade direkt!), läsa, fatta nada av vad jag ska göra med det jag läser, åka till Erik och måla i photoshop hur jag tycker att sovrummet ska se ut. Sova! Godnatt!

PS. Jag åt min första Magnum för i år igår. Fast det var kallt... så jag gick hem med den.

RSS 2.0