Trädkramare?

 

Alltså, jag fattar grejen. Det ska vara en trädkramare. Men på något sätt fick det en helt ny innebörd. Gillar inte riktigt proportionerna på den där saken. Ja ja. Bluebox.se

 

För övrigt så fyllde min mor år idag. Jag lyckades övertala far min att hålla henne kvar på jobbet så att jag kunde förbereda lite käk här hemma. Utan hennes vetskap slängde jag ihop en spenat- och fetaostpaj och så blev det ugnsbakade frukter (honungsmelon, kiwi, äpple och jordgubbar) med vit choklad till efterätt. Pappa bjöd på vin. Jag har nog aldrig sett mamma så tacksam. Tror jag. Jag gillar min mamma.


Angånde det här med musik

Okej. Jag är inte vanligtvis såhär sur på folk jag inte känner. Faktiskt. Men just nu kan jag inte hjälpa det.

Ikväll har jag varit på beer pong med en massa bra folk. Det var jättekul. Kvällen började hos Anki, fortsatte på Akademin och sen tillbaka till Anki för mellanfest.

Ni som känner mig vet att jag gillar musik. Förmodligen mer än de flesta (utan att försöka vara bättre än någon annan). Jag känner liksom musiken i hela min kropp. Varenda litet slag på trumman smeker mig inifrån. Inget annat kan få mig att känna på samma sätt, det är näst intill magiskt. Den musik jag inte gillar, den gillar jag inte just för att det gör ont i kroppen på mig. Förmodligen eftersom jag inte KÄNNER just den låten eller musikstilen. Jag inser att det här låter jätteklichéartat men det är verkligen så. Jag skulle inte överleva utan ljuva ljud i min hjärna och själ (ja, det är där musiken hamnar).

Ikväll blev jag dock jävligt sur hemma hos Anki. Okej. Jag hade köat ett par låter på Spotify som någon (jag såg vem det var) klickade bort. Jag tycker att det har med respekt att göra. Man väljer inte en låt på Spotify och spelar den, man KÖAR så att alla ska få en chans att lyssna på det de vill. Alla ska få sin vilja igenom. Så det kändes inte direkt så jättekul att mina låtar försvann men det var okej. Jag kan ta sådant. Men senare när jag återigen intagit datorn och tagit upp en video på YouTube med en av mina absoluta favoritpartylåtar så kommer en jävla brud fram och... mitt framför ögonen på mig letar hon upp en annan video, låter den inte ladda utan trycker direkt på play och min låt försvinner. Där slog det slint. Alltså allvarligt talat. För många kanske det inte är en big deal men vet man hur en musikälskare fungerar så TAR MAN FÖR FAN INTE BORT EN LÅT FÖR NÅGON ANNAN. Jag blev seriöst förbannad. Tog tag i ansiktet på henne, riktade det mot mig och sa att sådär gör man fan inte. Aldrig någonsin. Man köar. Då påstod hon att man inte kan köa på YouTube. Som att det är ett problem? Som att man inte kan trycka på paus bara för att man skrivit in en låt?

Gud. Jag är fortfarande skitarg över något som för de flesta är en skitsak. Jag gick i alla fall hem. Jag tänkte att det är inte värt det. Det är bättre att sitta ENSAM HEMMA och få lyssna på det jag vill lyssna på istället för att vara kvar på en förfest där jag bara kommer vara arg. Yes. That is how important MUSIC is to me. Så nu lyssnar jag på Rolling Stones. Vi får väl se när jag lugnar ner mig.

Allvarligt talat tjejen. Skaffa festvett. Vänta på din tur.

Måsen gick som en dans. Eller?

För några veckor sedan vann Sumana, Putte och jag quizet på Studenternas hus. Kvällens pris var fyra biljetter till den klassiska teaterföreställningen Måsen av Anton Tjechov. Jag hade hört talas om den teatern tidigare och efter att ha läst på en hel del om vad det var för en föreställning så kändes det som ett jättefint pris!

Så var det tisdagkväll och dags för föreställning. Jag mötte upp Sumana och Hanna (som fick ta Puttes plats då han inte hade tid att gå) en bit innan föreställningen skulle börja. Vi gick in, betalade med våra biljetter (i form av A4-ark med en stor reklambild för Måsen och en liten biljettdel längst ner) och tog varsin liten informationslapp om Måsen eftersom vi tänkte att det kanske kunde vara kul. Sen ser Hanna att på biljettdelen står det faktiskt inte "Måsen", det står "Ett andetag till." Konstigt. Sen kommer det fram en söt liten kvinna till oss som undrar om vi vill ha ett program. Jatack. Vi får ett program till "Ett andetag till". Konstigt. Studentkåren har uppenbarligen fattat HELT FEL angående vad för föreställning de faktiskt hade skaffat biljetter till.

Min recension då?
Jo jag kan väl börja med att summera Ett andetag till lite. En skrikande och flämtande man. Ofantligt hög musik. Irrelevant dans och oförståelse för varför två av tre personer ens var med i föreställningen. "Kartong! Kartong, kartong, betong, kartong, kruka. NEJ!" Konst som går överstyr. Tanten framför mig som vid ett tillfälle högt väste "Psyksjuk!"

Så. Recensionen blir följande:

 


Follow the yellow brick road

Ikväll var jag på 59an och fick i glada vänners lag se världens bästa film (enligt mig), Trollkarlen från Oz för ca, tja vad kan det bli, säkert fyrtionde gången i mitt liv. Har bara sett den tre gånger i år och det är faktiskt rätt lite för att vara jag.

Den här gången var dock lite annorlunda. För det första såg vi den på 59ans storbilds...vägg. Vilket innebär GIGANTISH bild, för er som inte vet. För det andra såg vi den på Blu-ray. Tydligen ska Trollkarlen från Oz (enligt vad bröderna Wahlström hört/läst) vara den absolut bästa filmen som finns på Blu-ray hittills. Jag kan inget annat än att acceptera detta faktum. Fytusingen vilken bild. Fantastisk. ...och filmen blev plötsligt en procent bättre, vilket innebär att den nu är bra till 101 procent. Inte illa för en film med över sjuttio år på nacken.

 

 


Göteborg and back

Jag hade hur trevligt som helst igår. Det var kul att träffa människor jag träffar sällan. Gaby var mitt sällskap för kvällen och det gick riktigt bra trots att vi för några år sedan inte en tyckte om varandra. Mer sånt.

Danger Avenues releasefest på Valand var jättelyckad, tyckte jag. Massor med folk, inga stökiga jävlar som så ofta kan förstöra såna där saker. Det enda som förstörde lite var kanske att konserten blev filmad och en av männen på scen hade gylfen öppen hela spelningen. Jag nämner inga namn och så säger vi att det var avsiktligt. Kallingarna skulle synas. :) Att jag sen kom hem med en skiva (ingick i biljetten) och dessutom en t-shirt, ett märke och en pin som jag fick av bästaste Kissexperten gör inte saken sämre.

Tack för en bra kväll igår pojkar.

Pang pang Lara

Last night was game night! Vanilla och jag bänkade oss i min krångliga soffa. Det gick riktigt bra för henne att sitta i den, jag behövde inte säga till henne en enda gång det jag säger till alla andra: SITT ORDENTLIGT! Så nu finns det TRE personer förutom jag som lyckats med detta; Vanilla, Anki och min far.

ANYWAY. Efter ett tags rotande bland mina Tomb Raider-spel bestämde vi oss för Anniversary. Jag älskar det spelet och kontrollerna är hundra gånger bättre än Underworld som kom efter. Jag ber i alla fall officiellt om ursäkt till mina grannar. Vi skrek en del. Mestadels var det mitt fel tror jag (men inte varje gång).

Egentligen borde jag sätta mig och jobba lite mer på uppsatsen innan mina päron kommer hit. Det blir en liten familjeutflykt till OnTrack-mässan som är på stationen i Jönköping idag. Päronen brukar gå utan mig men för att jag ska låta dem hälsa på mig och få fika så är det bäst att de tar med mig också. Haha!


Mer Tomb Raider-kvällar åt folket (mig) säger jag bara. Pang.

Lovebird budgies

...och jag måste bara.

Marcus skickade den här bilden till mig och jag tror att jag dog lite grann. Kattungar, släng er i väggen.


Värd vecka

Hmm. Planering. Planering.

Onsdag: städa, skriva C-uppsats, tevespelskväll med Emma, David och Jens
Torsdag: mamma och pappa kommer hit och hälsar på mig och OnTrack-mässan på stationen (blir familjeutflykt i år), IKEA, Music Quiz på Pipes med trevligt sällskap.
Fredag: skriva C-uppsats, karavanen till Skövde, uppsatsmöte och mer skrivande, karavanen till Gbg, releaseparty för Danger Avenue på Valand, ge Jimmie en bamsekram, karavanen hem.
Lördag: 70-årsmiddag för svärmorfar (kan man säga så?)
Söndag: dega?

Det känns skönt när det händer grejer för det innebär att C-uppsatsen inte tar över mitt liv. Inte helt i alla fall.

Förra veckan var precis likadan. Hann med lagom mycket skrivande. Det bästa var dock hemfärden över helgen. Hann med att träffa en massa människor jag inte ser så ofta längre. Shoppingrunda med Carro som slutade i varm choklad och Blackadder. Inflyttningsfest hos nyblivne Skövdebon (för andra gången) Joni. På köpet fick jag Jesper, Becka, Emelie, Gaby, Ida mfl. Fika med Johanna som råkade vara i Skövde samtidigt som jag. På köpet fick jag Linda och Movitz. Ratatouille med Magistern fick avsluta helgen. Bra helg, bra helg. Tänk så lätt man kan skaffa sig energi genom att göra av med den.


RSS 2.0