Det är jobbigt när folk man känner drabbas av katastrofer

Julen är lyckligtvis över och min ångest har dämpats betydligt. Jul-ångesten i alla fall. Men mina tankar flyger hela tiden iväg till Viggo och hans lägenhet som inte finns längre. Många trevliga kvällar har spenderats där vid hans egenhändigt byggda bar. Sen brann allting upp och kvar finns bara ett gapande hål eftersom hela byggnaden har rivits. (Det enda som hade klarat sig något sånär var hans julgran. Jag förstår inte hur det har gått till!)
    I söndags, när det fortfarande brann, traskade Erik och jag bort mot huset för att kika. Jag var nära till tårar hela tiden, det var så jobbigt. Efter en stund hittade Viggo oss och efter en kram var tårarna ännu närmare. Jag tyckte inte att vi skulle stå där och se hans lägenhet försvinna så vi gick till Expert där Viggo köpte en ny laddare till sin mobil (ja den andra hade ju brunnit upp) och Erik köpte nytt batteri till sin brandvarnare! Man börjar verkligen tänka. Man tror inte att det ska hända en själv. Det trodde säkert inte Viggo heller. Jag mår fortfarande dåligt fastän jag inte bodde där.. Sedan gick vi och fick i oss lite mat. Frukost klockan ett på dagen. Suck.

Senare på kvällen åkte Erik och jag hem till hans mammahem för att fira en pga vinterkräksjukan försenad jul. Det blev thaimat och presentutdelning. Mysigt. Från deras hus på billingesluttningen såg man hur det rykte nerifrån stan.


Natten efter och Viggos lägenhet är bortriven. (Snodde bilden från Erik.)

Kl halv två på fredagsnatten gick Erik och jag från Husaren förbi Mummel in till St Sigfridsgatan. En kvart senare kom larmet till brandkåren. Tajming. Vi hann hem och somnade lyckligt ovetande.

Nu känns det bättre

Den här dagen känns så mycket lugnare och fridfullare än gårdagen. Jag sov jättejättelänge och sen gick jag upp och hittade två föräldrar som låg och päste i sofforna i vardagsrummet. Sen slappade vi och tittade på Emil i Lönneberga. Ingen stress, inget stök, inga måsten, bara trivsel, mjukt och trevligt. Juldagen och annandag jul är så mycket härligare än själva julafton. Tycker jag.
    Jag mår mycket bättre idag och ber om ursäkt för mitt inlägg jag skrev igår när tårarna knappt kunde hållas tillbaka mer. Jag tog inga bilder heller och jag mådde stundtals illa av obehag. Nu är det ett helt år tills nästa gång och jag trivs.

Hoppas att ni har roligare än mig

Fy vad jag har tråkigt. Kan ingen ringa och roa mig? Fast, det lär väl inte vara någon som ser detta. Det är inte så många som brukar sitta vid datorn såhär dags på julafton. Min bror och hans familj är hemma just nu. Alexander låter inte mig vara med och leka för jag får inte röra grejerna utan att han blir alldeles förtvivlad, min bror ska prompt titta på Våra värsta år och hävdar att det fortfarande håller. Jag håller inte med. Det tjugo år gamla avsnittet de visar just nu känns det dessutom som att jag sett ungefär en miljon gånger. Jag dör av tristess.
    Erik var här en sväng förut. Det värsta på hela dagen var när han åkte. Jag hatar julafton. Jag tror jag ska koppla in mitt playstation sen och sätta mig där alldeles ensam.. eller kanske kika på nån film. Det går inget intressant på teve just nu heller nämligen. Men först ska jag sätta mig och plugga. Fuck.

Sent en lördagkväll

Gårdagen fick mig att inse saker. Att folk förändras. Det har alltid varit, och kommer alltid vara så. I alla åldrar under medelåldern. Igår var det bara så uppenbart att det var jobbigt att tänka på. Jag har förändrats lika mycket, jag säger inget annat. Men ändå. Det är synd. Saker chockerade mig igår. Verkligen.
    Annars var det en trevlig kväll, förutom att festen var så uppdelad i "oss" och "dem". Det blir så ibland, helt enkelt. Men det var bland annat det som verkligen fick mig att tänka. Sen tyckte Joni att jag skulle bli modell för att jag var så modelesque. Allt stämmde. Förutom längden. Erik tyckte då att jag skulle förlänga benen. Jag skulle inte ha något emot att ha 10 cm längre ben men.. AJ!

Sen hände något ska jag säga er. Något som aldrig hänt förut. Hör och häpna - Cecilia hamnade på Bogrens! Carolines pojkvän Mikael uppträdde med sitt band Projektet, Caroline betalade taxi dit och det var gratis att gå in. Sen hände något ännu mer otroligt. Cecilia sprang på sin bror! Det var första gången hon träffade honom ute. Tvåbarnspappa å allt... Haha! Jaja, det var en bra kväll och jag blev alldeles för full men skit samma, det var längesen sist.

Jag och Caroline

Böghög. Jesper, Joni, jag och Caroline

Brorsan och jag inne på Bogrens. Haha!



Erik hade min kamera i sin ägo hela kvällen så han har taigt alla tre bilderna här (och typ.. resten som fanns i kameran också!) Tänkte lägga upp två bilder till men här lade blogg.se av.. inte speciellt ovanligt. I alla fall, jag lägger upp fler bilder på bilddagboken så fort jag hinner. Fast imorrn ska jag och Erik till Göteborg. Lisebergs julmarknad och grejer. Så, vi får se när bilderna kommer upp! Godnatt! Nu är det banne mig dags att gå och lägga sig.
    (Idag när jag åkte buss hem idag var det reklam för en biluthyrningsfirma i bussen. Jag skrattade lite. Det var udda.)

Grattis Joni, ikväll blir det kalas!

Om nån timme tänker jag knallra iväg till bussen. Joniboy fyllde år häromdagen och har kalas ikväll. Förra året här han fyllde år åkte han, Foffe, Caroline och jag till Tallinn och det känns inte alls som att det är ett år sedan. Vill knappt tro på det trots att jag vet att det är så. Alltså... den resan var väldigt udda. Herregud. Den var fullsmäckad med brittiska kukar, otäcka balter som stirrar på en genom trappor och fönster, fula svindyra kappor och trollkarlar från Katrineholm. Hoppas att den här födelsedagen blir nästan lika rolig och hoppas att jag inte spyr på Carolines skinnjacka.
    "Det gör inget, jag har tvättat den!" Haha :)

Jag och Joni på Tallinnfärjan. Första kvällen. Den var blöt.. omg.

Jul med Hep Stars

Idag slog jag in lite julklappar. Dessutom är det den tjugonde december så jag startade. Julen alltså. Hep Stars julskiva blev det. Den är ju så underbart söt/ful/töntig/bra! Den är faktiskt en av de få saker jag gillar med julen.
    Så här kommer också en julhälsning från Yoko som posar på skivfodralet. Bilden är två år gammal men whatever.


Där var det knuff och trängsel.. och inte många log

Har precis kommit tillbaka från en shoppingrunda med mamma på stan. Vi skulle handla julklappar till mig. Jag vill inte ha något och mamma vet inte vad hon ska köpa så vi har strosat runt och tvingat fram köp som jag skulle kunna gilla. Det blev rätt okej faktiskt. Julklappar är en jävla börda. Att man ska behöva ha sån här ångest varje år! Dessutom var det fruktansvärt mycket folk på stan. Jag fixar inte sånt. Trängsel och stekvärme är inte min grej. Fick ont i magen och huvudet och började till slut må jätteilla. Mamma sa till mig att gå hem.. jag blev väl likblek antar jag.
    Nästa år har vi i alla fall bestämt att det blir inga julklappar. Vi köper någonting gemensamt till var och en, och sen går vi ut och gör något tillsammans. Middag eller julbord eller nått. På det viset slipper man all jul-idioti. Vi har inte pratat med min bror och hans familj än så vi vet inte om hela familjen blir inkluderad men mamma, pappa och jag tänker i alla fall göra såhär. Känns underbart befriande. Mindre tvångsjulklappar åt folket!


Pizzakavalkad

Pizza. Höhö.

Pizza någon?

Uuuurk Pizza
Wuuuuh Pizzaaaa
Pezza. Hehe.


Jul, jul, strålande jul?

Fick just reda på att min farmor inte ska fira jul med oss i år. Min farbror har snott henne. Eller, det är snarare min kusin som har snott henne. Hon kommer hem från Jönköping med sina två barn till jul och ville att min farmor skulle vara med då. Hon har inte velat fira med dem förut eftersom det varit så stökigt. Jag har aldrig firat jul utan farmor förut. Inte en enda gång. Så det blir mina föräldrar och jag. Min bror kanske kommer en stund.
    Hej Playstation, datorn och DVDer i stora lass. Fan vad ensam jag känner mig just nu. Jag hatar julen. Att man ska behöva ha förväntningar om att det ska bli lyckligt, släkten samlas och alla är nöjda och glada. Jag har, varenda år, ångest inför julafton. Det är för mig den tradigaste dagen på hela året. Jag sitter hemma och har inget att göra. Kanske kan plugga den dagen...

Konst


God Jul (i förväg)
från statyerna i Jönköping

Nytt från Stones?

På tåget mot Jönköping igår svamlade Josse någonting om att hon hade hört på radion att Stones skulle spela in en ny skiva. Men hon var inte säker. Mitt hjärta slog ett extraslag. Jag hade inte hört någonting alls. Vi diskuterade en stund om hur häftigt det skulle vara om hon hade fått reda på det innan mig.
     Kruxet är att jag hittar ingen information om det någonstans. Inte ens på deras bästa fansida iorr.org. Dumt. Jag vågar inte ens hoppas.


Mina vackra pojkar.

Ja, jag äter långsamt!

Nä okej, jag ska trotsa mitt förra inlägg. Här kommer en liten studie öve min käke.


                                                                                   /Min mobil

                                                                                      /Gudrun


                                                                                        /Göran

(Okej, jag ser inte ut sådär i vanliga fall, jag suger ju in kinderna men ändå! Det där är det fan inte många som lyckas med.) Det är inte konstigt att mina tänder inte får plats. Det är inte heller konstigt att jag äter hälften så snabbt som alla andra. Jag ber om ursäkt när ni får vänta men det kan jag inte rå för, det får ju inte plats nånting där inne!
     Dessutom är Leo och Lotta jävligt heta på bild #1. Grrr.

The decline of the camera

Jag har blivit riktigt kass på att plocka fram kameran och plåta saker. Det är ganska dumt eftersom jag nu har en bättre kamera än jag hade förut (även om den sedan början bestämt sig för att strejka ibland, på senare tid oftare än sällan.) Min bilddagbok sinar, bilderna på bloggen blir allt färre. Skärpning Cicci! Men hur kul är det att fota vägen mellan Jönköping och Skövde varenda dag?
    Imorgon har jag nog dock en plan. Något juligt.

Back to schoolin

I torsdags kändes det som att jag skulle vara ledig i en evighetslång fyradagarshelg. Den där evigheten tog slut fortare än kvickt och här sitter jag nu, redo att knalla iväg till bussen som ska ta mig till tåget som ska ta mig till stationen i Jönköping för att sedan gå till fots sista biten. Suck. Men bo? Bo där? Jag vet inte om jag vill. Jag är inte överförtjust i den där stan faktiskt. Man måste nästan vara uppväxt där för att älska den. Vi får se.
    Jag har inte läst så mycket som jag tänkte att jag skulle läsa. Istället sov jag, spelade tevespel och sov lite till. Enda dagen jag läste var igår. Men nu i veckan blir det till att begrava näsan i böckerna och inte komma fram förrän det blir tö. Fast vi får väl se hur det blir med den saken...

Jag är glad.

4-dagarshelg

Jag ska ägna mig åt min tjej en stund nu. Lara. Har nämligen en fyradagarshelg just nu och det känns så jäkla gött! Jag kan ju passa på att få lite läsning klar men jag är inte alls sugen. Den ena boken är iof lite lättare att läsa för den har samma typsnitt som de svenska Harry Potter-böckerna. Det underlättar mer än ni tror! Men nej, Lara först. Jag saknar henne lite. Vissa dagar blir jag arg för att de har skjutit upp PS2-releasen av TR Underworld till slutet av Januari, det är en sån dag idag. Jag var inne i en affär i Jönköping i torsdags och pillade lite på XBox-versionen av spelet. Suck.. det är så fint.

Jag har nu tre dagar kvar av min helg och jag har ingenting planerat alls! Så skönt. Jag hade planer för helgen men de sket sig ganska totalt, fick jag reda på häromdagen. Så jag ska bara lata mig, spela TV-spel, läsa om strategisk- och politisk kommunikation och kanske kramas lite med Erik eller Yoko. Dricka glögg. Det får vi inte glömma. Glögg och pepparkakor. Jag satsar på att gå upp minst tio kilo under december. Eh nä, men det rättfärdigar allt godis. Sådeså.


Om den är för liten för er, klicka upp:


Politisk kommunikation

Det ser lovande ut. Kursen vi läser just nu i skolan har åtminstone börjat roligt. Politisk kommunikation. Perfekt för mig. Mina tankar spinner mer och mer runt tanken att det är det jag borde ägna mig åt. Men nej, trots mina ganska så starka mp-sympatier vill jag nog inte ägna mig åt bara ett parti. Jag skulle kunna jobba åt ett parti däremot.. som kommunikatör eller annat, där det inte spelar så stor roll vad för parti det är. Så länge det inte är kd är jag nöjd.. tror jag.
    Vi får se. Men mina tankar på att inte fortsätta med min utbildning har avtagit lite. Jag tror på det här. I alla fall idag.

Sen är jag orolig. Äh. Det kan bli bra. Det kan vara nada. Jag tror det. Vi märker det. Livet rullar på ändå.
    Nu ska jag dra ner på stan. Kika på grejer. Inhandla saker. Den här hösten har varit min sämta shopping-höst sedan 2003. Jösses. Men har man inga pengar att handla upp så kan man ju inte handla nånting. Det kan bara de som kommer med i Lyxfällan till slut men det verkar ju faktiskt inte så roligt.

Jävla politiker!

Jag sprang hem från bussen, kastade av mig de dyngsura skorna och försökte att snabbt dra av mig de lika våta sockarna. Skakande av äckel (hatar våta strumpor!) och köld hängde jag upp dem på elementet och gick in i köket. Hade inte läst dagens tidning så jag tog upp den och slängde sedan med all kraft tidningen ifrån mig med ett vrål!



HUR. KAN. DOM!?
Seriöst. Det går inte en dag utan att man läser i tidningar, ser på TV och hör på radio att folk varslas i tusentals. Arbetslösheten kommer vara högre än på många många år och än verkar det inte finnas hopp i sikte. Folk kommer att leva på minimum. Familjer har inte råd att bo kvar i sina hus så de får sälja, trots att det inte finns någon som vill köpa. Men okej, han den där högste chefen skulle bara få 150 000 i månaden nu. Det är ju inte så mycket...

Lite av uppdateringen jag lovade




Synd att jag inte har någon bild på kläderna. De var väl inte direkt världens snyggaste men det hade varit kul i alla fall. Jag har inga bättre bilder att lägga upp på håret heller eftersom de finns i nån av pappas kameror men skit samma, you get the picture.
    I fredags hade vi redovisning av vårt projektarbete och nu är det ett program på TV om de grejerna vi jobbade med, spårtaxi-saker. Så eh, jag kanske borde kika på det. Får skynda mig då. Josse och jag spelade teater.. om man nu kan kalla det så. Vi gestaltade i alla fall våra personas. Det var ganska skoj för det var ingen annan som gjorde något sånt.

  • I fredags var jag på födelsedagskalas hos Viggo som fyllde 24 bast.
  • I lördags var Carro och jag i Göteborg på Danger Avenues releaseparty på Rockbaren. Det var skoj eftersom jag bara sett dom en enda gång förut fast känt herr Kissexperten i tre och ett halvt år snart. De kommer eventuellt till Skövde i april och spelar. Ska bli roligt! Hoppas det blir av bara. Kvällen avslutades med 0.30-tåget som blev försenat pga banarbete och fel signaler, vilket resulterade i att jag sov till klockan två på söndagen. Jag var trött. :P


Pojkarna minus trummis.
Han fick inte vara med på bild.. men så är det väl jämt när det gäller trummisar...

Status update is coming soon

Okej, det gick bra att vara modell i torsdags. Jag var inte van vid det bara, shit. Klädbyten på några sekunder, koncentrera sig på både gång, musik och att visa upp både kläder, skor och frisyr. Nej, hjälp. Fast skulle jag få förfrågan igen skulle jag nog göra det. För skoj, det var det.

Jag lägger eventuellt upp några bilder senare idag. Jag hittar nämligen inte min kamera just nu. Å snart ska jag hoppa på en buss, 10.10 som ska ta mig till Jönlköping där jag har föreläsning kl 13.00. Sjukt tråkigt. Men men.

Jag är extremt dålig på att skriva av mig här på helgerna märker jag. Kanske är det just för att jag inte behöver skriva av mig på helgerna? Det kanske är då jag är lugn, harmonisk och nöjd med saker.. kan vara så.. kan vara så..

RSS 2.0