Kamp mot svinen

Maria Wetterstrand vs Tråkig Folkpartist på TV4s Nyhetsmorgon. De pratade om elevers rätt till matteundervisning på sitt hemspråk (arabiska var det väl egentligen det handlade om). Tråkig Folkpartist hävdar att man bara ska få modersmålundervisning i förberedelseklass (ett eller två år. Cec. anm) och att man sedan ska få all undervisning på svenska så att inte "nyanserna i det svenska språket" ska försvinna. Man får minsann klara matten även fast man inte förstår! Det är antingen det eller inte klara något alls. Halka efter, ja man får skylla sig själv om man inte förstår.
    Jag ville bara banka skiten ur honom där han stod med sin sviniga uppsyn av någon som pratar med en femåring som inte riktigt förstår. Men jag behövde inte banka skiten ur honom. Maria Wetterstrand kicked ass! Hon hade vetenskap, forskning, rapporter och medmänsklighet som höll henne om ryggen och hon tryckte ner Tråkig Folkpartist utan problem och utan att ha någon svinaktig uppsyn som om hon pratade med en femåring. Ren fakta slår allt. Det här fungerar, det vet vi. Du, herr Folkpartist, har fel.

Kommentarer
Postat av: erik

något jag kom att tänka på: det räcker inte alltid att ha fakta och saker på sin sida. en skicklig retoriker kan vinna argumentationen/trovärdigheten även om han eller hon far med osanningar. :(

2009-02-03 @ 17:16:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0